A Magyar Turizmus Minőségi Díj nyertesei

A Magyar Turizmus Minőségi Díj tavalyi nyerteseit jelentették be, és a 2012. évi pályázat kiírását ismertették csütörtökön sajtótájékoztató keretében az egyik nyertes szállodában, a Continental Hotel Zara Budapestben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mint Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója elmondta, a hagyományokhoz híven jövőre is olyan helyen tartják meg a sajtótájékoztatót, amely egyben nyertese is a díjnak.

A minőséget szimbolizáló Q-jel használata 3 évre szól, de közben legalább egyszer utóellenőrzést tartanak, és meg is vonhatják a logo használatát.  - Komoly elismerésnek tekintjük a HOTREC-akkreditációját, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy a bevezetés óta eltelt 7 évben 171 szolgáltató jelentkezett és ebből 147-en teljesítették az előírt követelményeket – mondta a projekt igazgatója.

A minősítéseket az Utazás Kiállításon ünnepélyes külsőségek között vehetik majd át a díjazottak.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója többek között arról is szólt, hogy a mostani minősítés csak éttermekre és a szállodákra határozza meg a kritériumokat. A jövőben szeretnék kiszélesíteni az utazási irodákra, a taxi társaságokra, de ez hosszú távú folyamat lesz.

- Marketingtevékenységünkben kiemelt helye van a minőségnek, amely a szolgáltatások értékét is jelenti - tette hozzá.

Nemes Andrea szerint már az államigazgatási egyeztetésnél tart a turizmus törvény előkészítése, a szöveg tartalmazza a szolgáltatók minősítésére vonatkozó szabályokat is, erről még széleskörű egyeztetéseket is folytatnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője szerint az Európa Tanács munkacsoportot hozott létre az unión belüli egységes minősítés kidolgozására, amelyet számításaik szerint két év múlva vezetnek be.  Az egységes minősítést csak azok nyerhetik majd el, akiknek van saját nemzeti minősítési rendszerük, a magyar minősítési rendszer 2006 óta él.  

Idén 2 étteremnek és 17 szállodának hosszabbította meg a zsűri az egyszer már elnyert Q-jelet. További 6 szálloda és egy étterem pedig először kapta meg az elismerést.

A tájékoztatón jelentették be, hogy 2012-ben is meghirdetik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat szállodák és éttermek részére. Jelentkezni a mai naptól március 9-éig lehet, további információk  www.itthon.hu/minosegdíj

A pályázat benyújtási határideje május 31.

Az éttermek közül első alkalommal minősített a hegyeshalmi Paprika csárda,

A nyertes szállodák:

A szállodák közül első alkalommal került fel a listára:

a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Szálloda,

a budapesti Continental Hotel Zara,

a hódmezővásárhelyi Best Western Hotel Ginkgo Sas,

a szegedi Hunguest Hotel Forrás,

a budapesti La Prima Fashion Hotel és

budapesti Mamaison Hotel Andrássy Budapest.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.