hirdetés
hirdetés

A nagy találkozás

Szeptember 24.-25. között a bécsi Hofburgban rendezték meg az ACCESS-t, a kongresszusok, tanácskozások, rendezvények, incentív programhelyszínek randevúját. 

hirdetés

Amit Ausztria e téren nyújtani tud, azt egy helyen megtalálhatta itt az osztrák és nemzetközi szakma. Mint Petra Stolba, az Österreich Werbung igazgatója kifejtette, Ausztria Bécs helyezése révén a MICE üzletág tekintetében immár vitathatatlanul az élen áll Európában. Köszönhető ez az ország centrális fekvésének, kiváló infrastruktúrájának, mely nemcsak a fővárosra, hanem az osztrák vidékre is jellemző. 2011-ben a 13 ezer rendezvény csak felének adott otthont Bécs, és mindössze a kongresszusok két százalékának volt ezren felüli résztvevője.

Az ACCESS 200 kiállítója idén 15 országból és Ausztriából 1800 szakmai érdeklődőt vonzott, ebből 300 meghívott vásárló volt, és jelen voltak a média képviselői is. Látványos standokon képviseltették magukat az osztrák tartományok, a szakmai és marketing szövetségek, a MICE helyszínek, a konferencia-szállodák, a beszállítók, a rendezvényszervező irodák és a szórakoztató ipar képviselői.

Az ACCESS immár harmadik éve elnyerte a „Green Meetings” minősítést, melyet a papíralapú információk, háttéranyagok digitálissal helyettesítése, az újrahasznosítható anyagok használata és egyéb kritériumok alapján ítélnek oda.

Az esemény sajtótájékoztatóján fontos újdonságként emelték ki, hogy nemcsak a rendezvényhelyszínek, de a szórakoztató programszervezők (Eventwirtschaft) széles táborát is sikerült megnyerniük. Az üzletág jeles művészei és artistái látványos bemutatókat tartottak színpadon.

A digitalizálás térnyerésének jegyében párhuzamosan zajlott az „access-academy”, a kutatók, oktatók és elméleti szakemberek találkozója. 

Az ACCESS- t 2004-ben négy érdekelt szakmai ernyőszervezet (abcn austrian business and convention network; Österreich Werbung; ACB - Austrian Convention Bureau; RTK - Round Table KonferenzHotels; Vienna Convention Bureau és az Austrian Airlines) kezdeményezésére hozták létre.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai