hirdetés
hirdetés

A nemzetközi turisztikai szakma találkozása Béccsel

A Bécsi Idegenforgalmi Hivatal első alkalommal látta vendégül Bécsben a Vienna Experts Club International (VECI) számos tagját 2013. szeptember 19. és 21. között. A világ 22 olyan piacáról, ahol a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal aktívan tevékenykedik, a turisztikai ipar körülbelül 120 vezető tisztségviselője fogadta el a meghívást a „Bécs varázslatos pillanatai” eseményre. A szerteágazó program Bécs elbűvölő látnivalóival kápráztatta el a résztvevőket.

hirdetés

A kiemelt kulturális látnivalókon túl, mint például a nem rég újranyitott Kunstkammer a bécsi Kunsthistorisches Museumban, a program tartalmazott borkóstolást és interaktív játékot, melyet egy látogatás követett egy tradicionális bécsi borozóba, azaz „Heuriger”-be. A résztvevők fiákerrel kocsikáztak a „Goldenes Quartier”, az új luxus bevásárló negyedből Bécs belvárosán át. A bécsi körút villamosán utazva a VECI tagjai találkoztak 2015 kiemelt témájával, mely a Ringstraße 150 éves évfordulója lesz. Egy kötetlen találkozó keretén belül a külföldről érkező vendégek számos információt szerezhettek a bécsi turisztikai szakma képviselőitől. A találkozóra a kortárs művészet egy új bécsi kiállítótermében, a 21er Hausban került sor. Az esemény fénypontja a Kursalonban tartott Bécsi Bál volt, mely tökéletes hangulatot teremtett a jövő évi témához: „Bécs 2014: Az élvezet művészete – tánc és ünnep”. A Vienna Expert Club tagjai szintén jelen voltak, ezzel teremtve kiváló alkalmat a kapcsolatok építésére a nemzetközi és a bécsi partnerek között. Annak érdekében, hogy a külföldi vendégek keringőzés terén szerzett képességeit segítsenek finomítani, a Bécsi Idegenforgalmi Iroda egy táncoktatást szervezett a Schönbrunni Kastéyban.A program létrejöttét a Vienna Expert Club International 2013-as globális terjeszkedése inspirálta. A világ azon utazási irodáinak és túraszervezőinek az alkalmazottai lehetnek tagok, amelyek szerveznek utakat Bécsbe. A világ minden kontinensének 51 országából a tagok száma már meghaladta a 13 ezret. A klub célja, hogy lehetőséget nyújtson tagjainak, hogy megismerjék a város látványosságait, például szabad belépést engedve a különböző látványosságokhoz és múzeumokba, illetve előnyöket nyújtva Bécs kulturális, szabadidős és gasztronómiai szolgáltatásaihoz. A VECI-t 2006-ban alapította a Bécsi Idegenforgalmi Iroda a német és azzal párhuzamosan a svájci, francia, olasz, spanyol, román és holland piacokon. Ahogy a résztvevők száma fokozatosan nő, úgy lett a VECI igazi sikertörténet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk