hirdetés

A nyár slágere lehet az olívás fagyi

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

hirdetés

Budapesten, a Hercegprímás utcai Gelarto Rosa fagyizóban az idén nyáron három olyan különleges ízű fagylaltot kóstolhatnak az érdeklődők, amelyekhez a friss alapanyag Tunéziából érkezik. A minőségi olívaolaj, a datolya és a banán mind kiváló nyersanyag, amelyből a fagyizóban finom csemegét varázsolnak. Az olívaolajos fagyi egészen fantasztikus ízélményt nyújt csakúgy, mint a csak Tunéziában termő Deglet Nour datolyából készülő változat.

Fotók: Grósz Balázs
Fotók: Grósz Balázs

A tunéziai ízek a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére tűnnek fel a fagyizóban. Az iroda magyarországi képviselet-vezetője, Leith ben Zakour bízik abban, hogy a különleges ízeket kóstolva honfitársainknak eszébe jut egy szép tunéziai nyaralás élménye.

Leith ben Zakour, fotók: Grósz Balázs
Leith ben Zakour, fotók: Grósz Balázs

Az észak-afrikai ország egyébként rövidesen újra elérhetővé válik az utazóközönség számára, hiszen május 20-án elindul a Taurus Reisen és a Kartago Tours közös charterjárata Monastirba, hogy azután egész szezonban közlekedjen. A későbbiekben további charterláncok forgalomba állítása is elképzelhető. Ősztől a menetrendi forgalom beindulása sem kizárt, hiszen régiónkból Prágából május 17-től már közlekedik járat Tuniszba. 

Fotók: Grósz Balázs
Fotók: Grósz Balázs

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Kiadónk társoldalai