hirdetés

A tanúhegyek még sosem voltak tanúi...

... akkora rohamnak, mint a pandémia első hullámát követően. A badacsonyi borturizmus a témája a Pont Itt  szaklap most megjelent számában az egyik írásnak.

hirdetés

A tanúhegyek koronázatlan királya minden kétséget kizáróan a Badacsony, de a jellegzetes koporsó formájú, hosszú, lapos platóval rendelkező Szent György-hegy is egyre felkapottabb a hazai borturizmust kedvelők körében.

123rf
123rf

Aki a Szent György-hegyre látogat, háromféle módon közelítheti azt meg. És ezek között még hírből sem szerepel vonat vagy hajójárat a közeli Balatonnak köszönhetően, de távolsági busz sem áll meg a közelben, hanem kizárólag gyalogosan, kerékpárral vagy gépkocsival érhető el a célpont. Nehéz ugyan ide eljutni, de egy igaz borturistát semmi sem tántoríthat attól el, hogy ezt az utóbbi években egyre felkapottabb borokról ismert célpontot valamilyen úton-módon megközelítse.

Szép kilátás, jó bor, választékos gasztronómia

És ha már ott jár, fel is fedezi, méghozzá az utolsó fűszálig, jobban mondva napfényben fürdő szőlőtőkéig. Hiszen amerre a szem ellát, boralapanyagot termesztenek itt a gazdák, méghozzá nem is akármilyet. Pap Áron Pincészete, 2HA, Szászi Birtok, Tarányi Présház, Gilvesy, Killer Gáspárék, Nyári Pince, Angyalék – csak néhány közülük, a teljesség igénye nélkül.

A teljes cikk ITT található, és olvasható végig.

(forrás: Pont Itt)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai