hirdetés

A világ legdrágább rozéja a VinCE-n

Pénteken nyit a VinCE Budapest Wine Show, ahol idén minden eddiginél izgalmasabb gasztronómiai élményekkel várják a borkedvelőket és gourmet vendégeket. Pénteken a 2-3 Michelin-csillagos olasz éttermeknek szállító Jolanda de Colò különlegességei, vasárnap Provance borai és Azebrajdzsán egzotikus ízei is terítéken lesznek. Több ezer borrajongó, közel száz nemzetközi szakértő érkezik a Corinthia Hotelbe, a hétvége első estéjén az is kiderül, ki nyeri a VinCE Awards díjakat.

hirdetés

Közép-Európa egyik legrangosabb bortalálkozóját idén március 6-8. között rendezik. Már hatodik éve, hogy a világ minden pontjáról érkező előadókat, szakértőket és a borvilágról példátlan tudással rendelkező Master of Wine-okat várnak Budapestre. Az előadásokon olyan csúcsborokat mutatnak be, amelyeket a hazai közönségnek még soha nem volt alkalma megkóstolni, a sétáló kóstolón pedig kizárólag válogatott, legalább 4-5 csillagra értékelt borászoktól kóstolhatnak a vendégek. A 260 stand között a gasztrokiállítók egy külön szekcióban kaptak helyet. A minőségi borválasztékhoz etyeki kézműves sonkát, olasz tésztákat, pestót és focacciákat, szarvaskolbászt és töpörtyűt, érlelt sajtokat kínálnak. Az ínyencek sushi-nak és cukrászkülönlegességeknek örülhetnek.

Olasz csúcsgasztronómia bálteremben tálalva

A pénteki mesterkurzus vendége Giuliano Lorenzon séf, Jolanda de Colò trénere. A több évtizedes múltú családi vállalkozás Olaszországban szinte kizárólag 2-3 Michelin-csillagos csúcséttermeknek szállít, de prémium alapanyagaikból Magyarország néhány neves konyhájának is jut. Az séf, aki korábban már maga is bizonyította, hogy érdemes a csillagra, ezúttal olyan izgalmas fogásokkal készül, mint a szicíliai vörös rák vagy a tökéletes steak, avagy a porosz üszőből készített Manzetta Prussiana – mindez a Friuli borvidék boraival kísérve. A legegzotikusabb fogasokat vasárnap koraeste tartogatja, azerbajdzsáni ízit és fel nem fedezett borait a régió specialistája hozta el Budapestre.

Legek a programban: a borvilág legjobbjaitól a legdrágább rozéig

A VinCE Budapest vasárnapi Provance kóstolóján Louise Sydbeck Master of Wine mutatja be a francia riviéra prémium borait, köztük a világ legdrágább rozéjával. További legek között is válogathat, aki vasárnap a Corinthia Hotelbe látogat; az előadók között lesz többek között a legelismertebb női pezsgő- és champagne specialista, Essi Avellan. A reggeli kurzuson, kaviárral és macaronnal kísért tradicionális pezsgőket és champagne-okat mutatnak be a szakértők. A pezsgő programok a nemzetközi díjjal elismert brit pincészettel, a Gusbourne-nal folytatódnak és az első olasz pezsgőház, a Gancia család ötödik generációs képviselője, Massimiliano Gancia személyesen ad ízelítőt az olasz életstílushoz és ünnepléshez méltó legjobb tételeiből. Az előadásokon Beaujolais és Cahors borai is kóstolhatóak, a syrah szőlőfajta legszebb példái a Rhone-i borvidékről érkeznek a Budapestre.

Iránytű a kiállítás közel 1000 borához

A szervezők segítenek megkeresni a sétáló kóstoló legjobbjait; a vendégektől, okostelefonokon gyűjtött értékelések alapján valós időben mutatják majd a Top10 bort, amit feltétlenül érdemes megkóstolni. A Carton Hungaricum több, mint 20 kiváló pincészettől, a Pannon Bormíves Céh 9 standjára válogatott borokat, míg leghíresebb vörösboros borvidékünk a Villányi Franc-ból hoz szép példákat, a számos régiós társulás – Etyek, Mór, Mátra és Somló – szintén válogatással készülnek. Az idei évben először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót, ahol a borok világához kapcsolódó leginspirálóbb példákat, kiemelkedő szakmai teljesítményeket díjazzák. A 10 kategória győzteseit péntek este hirdetik ki. A jelölteket 21 szakértő állította össze, közülük a győzteseket a VinCE több száz szakmai partnere szavazza meg.

(forrás: vincemagazin.hu, Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk