Airbus A350 repülőgép az Air France flottájában

Az Air France szeptember 27-én szállította első Airbus A350 repülőgépét a toulouse-i központba. A környezetbarátabb, újgenerációs gépen 324-én ülőhely található: 34 a Business, 24 a Premium Economy, 266 pedig az Economy osztályon. Az első járat október 7-én indul majd, 2020-ban pedig összesen hat célállomásra szállít majd utasokat. Az ígéretek szerint 2025-re 28 Airbus A350-900 járat lesz a légitársaság flottájában.

Új eszköz a környezeti lábnyomuk csökkentése érdekében

Az Air France évek óta elkötelezett amellett, hogy csökkentse környezeti lábnyomát olyan intézkedésekkel, mint a fedélzeti teher csökkentése, a hulladék mérséklése és újrahasznosítása, az ökopilóták támogatása, a zajszennyezés csökkentése, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és ellensúlyozása, valamint az egyszer használatos műanyagtermékek helyettesítése. Bár ezek egytől egyig fontos lépések, természetesen a környezeti lábnyomuk csökkentésének fő mozgatórugója továbbra is a flotta modernizálása, melynek kezdete az első A350 beszerzése volt.

Ez a repülőgép 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt (2,5 liter/utas/100 km) köszönhetően az akár 67 százalékkal könnyebb anyagok beépítésének – az 53 százalék kompozitnak és a 14 százalék titaniumnak. Ráadásul a zajszennyezettség is 40 százalékra csökkent. Az Air France azt is elhatározta, hogy részben bioüzemanyaggal üzemelteti az Airbus A350 járatot Toulouse és a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér között. Ez a kezdeményezés a bioüzemanyag fontosságát hangsúlyozza a repülési szektorban, valamint az Air France elkötelezettségét az iránt, hogy hozzájáruljanak ennek fejlesztéséhez.

„Toulouse”, az Air France első Airbus A350-es gépe

Annak érdekében, hogy ez az alkalom emlékezetes legyen, az Air France visszatért ahhoz a hagyományához, mely szerint elnevezi repülőgépeit. Az alkalmazottakkal való egyeztetés után a vállalat úgy döntött, hogy egy emblematikus francia város nevét fogja kapni a gép. Az első Airbus A350-et így Toulouse-nak nevezte el Anne-Marie Couderc, az Air France-KLM és az Air France elnöke, a repülőgép szponzora. Toulouse, amely egyébként a repülés fővárosa, ennek az új, a flottához most csatlakozott repülőgépnek a szülőhelye is. Plusz érdekesség, hogy az Air France 1933-as létrehozása óta indít járatokat Toulouse-ba. Az Air France ezzel Franciaországot, annak kultúráját és történelmét is népszerűsíti világszerte.

Az Air France Airbus A350 fedélzetén az utasok 30 százalékkal nagyobb ablakokkal találkozhatnak, a különböző légnyomásrendszereknek köszönhetően a szokásosnál kényelmesebb utastérlégkört biztosított - mivel rendszeresen megújul a kabinlevegő, valamint a különböző repülési időszakokhoz igazított világítást élvezhetik. Az Airbus A350 kabinja az egyik legcsendesebb a legújabb generációs ikerfolyosós/szélestörzsű repülőgépek között.

A Business osztályon az ülés két méter hosszú lapos ággyá alakítható a pihentető alvást elősegítendő. Az új HD-képernyő több mint 1400 órányi szórakozást biztosít, beleértve a filmeket, a zenét, a podcastokat és sok minden mást. Az elegáns kabinok maximálisan alkalmazkodnak az utasok igényeihez, a kivehető válaszfalnak köszönhetően pedig választhatnak a megosztott vagy az egyéni utazási élmény között.

A Premium Economy osztályon a vadonatúj Recliner ülés nagyobb helyet biztosít az utasok számára, így kényelmesen kinyújthatják a lábaikat. A megfelelő pihenést biztosítandó párna és paplan áll az utasok rendelkezésére.

Az Economy osztályon még kényelmesebb ülés várja az utasokat, és itt is elérhető a több mint 1400 órányi szórakozási lehetőség, beleértve a filmeket, a zenét, a podcastokat és sok minden mást.

Wif-i a fedélzeten

Az Airbus A350 fedélzetén wi-fi is található, három különböző szolgáltatással:

  • az ingyenes Üzenet szolgáltatás mindenki számára elérhető, bárki fogadhat és küldhet üzeneteket a repülés teljes ideje alatt,
  • a Surf szolgáltatás ára 3 és 18 euró között mozog (6000 mérföldön), mely lehetővé teszi az internetezést, a beszélgetést és az e-mailek küldését,
  • a Stream szolgáltatás, mely 30 euróba (10 000 mérföldön) kerül, nagysebességű internethozzáférést, streaminget és letöltést biztosít az Üzenet és a Surf szolgáltatásai mellett.

Az Airbus A350 célállomásai

Az Air France Airbus A350 október 7-től hat célállomásra – négy kontinensre – szállít majd utasokat a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről.

A hat célállomás a következő:

  • Abidjan (Elefántcsontpart): 2019. október 7. és december 8. között, majd 2020. február 10-től a nyári időszakra
  • Bamako (Mali): 2019. október 7. és december 8. között, majd 2020. február 10-től a nyári időszakra
  • Toronto (Kanada): 2019. október 27-től
  • Kairó (Egyiptom): 2019. december 9-től
  • Szöul (Dél-Korea): 2019. december 9-től
  • Bangkok (Thaiföld): 2020 nyári időszakára

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?