Átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat

Bár 2015-ben jóval többen pályáztak, de végül 16 szálláshely és 6 vendéglátóhely kapta a szigorú pontrendszer és mystery shopping után odaítélt rangos elismerést, amelyet február 12-én adtak át a Sofitel Hotelben. Fontos változás, hogy a díjazottak ezentúl az Európában is ismert és elismert EHQ ( „European Hospitality Quality”) minősítés Q jelét használhatják az itthon eddig használt minősítő jel helyett. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2015-ben 22 szolgáltató – köztük 16 szálláshely és 6 vendéglátóhely – érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet ünnepélyes keretek között 2016. február 12-én vehettek át dr. Ruszinkó Ádámtól, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkárától és dr. Faragó Pétertől, az MT  Zrt. vezérigazgatójától.

Jelenleg összesen 73 szálloda és 22 étterem, összesen 95 szolgáltató bejáratánál található a díjazottaknak járó minősítési tábla és oklevél. A pályázati program célja az, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéshez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a – termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett – turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. Jelentős nemzetközi változás, hogy a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. Döntésük értelmében a díjnyertes éttermek és szállodák jogosultak a „European Hospitality Quality” (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára is.

2015. évi díjazottak

Új jelentkezők esetében:

Éttermek:

Belga Étterem és Söröző (Danubius Hotel Rába), Győr

Fenyves Szálloda és Konferencia Központ**** étterem, Baktalórántháza

Kukorica Csárda, Balatonföldvár

Szállodák:

Fenyves Szálloda és Konferencia Központ**** szálloda, Baktalórántháza

Greenfield Hotel Golf & Spa****, Bükfürdő Hotel

Kumánia, Kisújszállás Hotel Silver****superior, Hajdúszoboszló

Hotel Termálkristály Aqua Land****, Ráckeve

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior. Zalakaros

Megújító pályázók esetében:

Éttermek:

Hubertus – Hof Étterem, Balatonfenyves Lázár Lovaspark, Domonyvölgy

Paprika Csárda, Hegyeshalom

Szállodák:

Aranyhomok Business.City-Wellness Szálloda****, Kecskemét

Hilton Budapest

Hubertus – Hof Szálloda, Balatonfenyves

Hunguest Hotel Forrás****superior, Szeged

Lotus Therme Hotel & Spa, Hévíz

Mamaison Hotel Andrássy Budapest

NaturMed Hotel Carbona****superior, Hévíz

Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Thermal Hotel Visegrád, Visegrád

Forrás: MT Zrt.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.