hirdetés
hirdetés

Ausztria nem érzi a válságot

Nem látszik a válság a magyarok Ausztriába történő utazási kedvén.

hirdetés

Sőt: pár év gyengélkedés után tavaly már elértük a korábbi csúcsot.1,6 millió vendégéjszakát töltöttünk a kedélyes szomszédságban, ennek 64,6 százalékát télen, és 35, 4 százalékát nyáron. A tartományi megoszlást tekintve a festői Stájerország, Karintia, és Salzburg képezi a vezető hármast. Nemhiába, a hegyek varázsa vonzza a sík vidékieket. Persze a szolgáltatás magas minősége sem kisebb vonzerő: a magyar vendégéjszakák 21,7 százalékát már 5/4 csillagos házakban töltik.

Ausztria hét tartományából 31 kiállító (legtöbben régiós ajánlattal, néhány szolgáltató országos hálózattal) várta a kiutaztatókat a Corinthia Royal Grand Hotelben szervezett keddi workshopon. Az Osztrák Nemzeti idegenforgalmi Képviselet az idei nyár ajánlataiból készült két magyar nyelvű katalógussal is előrukkolt (Nyári Frissesség, Megérkezni…és újjászületni), melyekből rengeteg ötlet meríthető.

Salzburg tartomány erőteljesen lobbizik nálunk, magyar nyelven is megjelentette, térképes, fotókkal illusztrált kínálatát (mely mintául szolgálhatna bármely hazai régiónak is). A tartomány hegyein még mindig sok a hó, április 15-ig tart a síszezon, és ebben a késői időszakban a gyerekek ingyen síelhetnek.

Kerékpár megszállottak figyelmébe ajánlkozik a Saalfelden Leogangban augusztus végétől  szeptemberig rendezendő Mountain bike VB. Túrázni, kerékpározni, panoráma felvonókról bámulni a vidéket, vízi sportokat űzni a szép fekvésű tavakon, csodálni a műemlékeket- múzeumokat-mindezt megkaphatjuk kedvezményesen a Salzburg Card jóvoltából.

A kulináris élvezetek sem szorulnak háttérbe: A Stiegl Brauwelt Salzburgban a legnagyobb magán sörfőzde, melyet 1492-ben alapítottak. A vezetett túrára szóló belépőjegyben természetesen benne foglaltatik a sör és sóssütemény is, de komolyabb étkezést és akár sör-szemináriumot is rendelhetünk.

A kultúrát sem lehet kihagyni, különösen, ha a közeli Bécsről van szó: a belvárosban gyalogszerrel, több (összekapcsolva akár kedvezményes árú belépőjeggyel meglátogatható) kisebb múzeum is figyelmet érdemel.(Hundertwasser Museum, Jüdisches Museum, Mozarthaus, Haus der Musik).

A magyarok is szívesen látogatják a Stájerországi, határ közeli Loipersdorf fürdő mellé települt szállót és konferencia központot. A kiváló wellness szolgáltatások párosulnak a híres gasztronómiával. De aki fogyni akar, golfozhat, akár lébőjt és szépség kúrát vehet itt orvosi felügyelet mellett.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai