hirdetés
hirdetés

Az airBaltic utasai mostantól SAF-et is vásárolhatnak

A lett airBaltic légitársaság - a fenntartható repülőgép-üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel - SAF) légiforgalomban betöltött növekvő jelentőségének tudatosítása és a klímasemlegességi célok elérésének érdekében - fokozatosan lehetőséget kínál az utasoknak, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást, az ún. ökológiai lábnyomot.

hirdetés

A fenntartható repülőgép-üzemanyag egy olyan üzemanyag, amely megfelel a repülési követelményeknek, fenntartható módon állítják elő és termelése során a kőolaj helyett alternatív nyersanyagokat használnak. Az airBaltic 2020 óta használ a fenntartható repülőgép-üzemanyagból, 2022-ben az üzemanyag körülbelül 4,4%-a tartalmazott SAF-kiegészítőket.

Figyelembe véve, hogy egyre növekszik azoknak az utazóknak a száma, akik számára fontos a környezettudatosság, így a légitársaság 2023. május 24-től lehetőséget ad az utasoknak, hogy hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz azzal, hogy opcionálisan a repülőjeggyel együtt SAF-t is vásárolnak, melynek ára a repülőjegyek típusától függően változik. Az airBaltic Club törzsutas tagoknak is lehetőségük lesz hűségpontjaik felhasználásával korlátlan mennyiségű SAF vásárlására.
Az airBaltic 12 hónapon belül beszerzi és felhasználja a felajánlott üzemanyagot.

A légitársaság kiemelt céljai között szerepel a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő megvalósítására irányuló kötelezettségvállalás.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk