Az Art Hotel Szeged a Zöld Szállodák élén

Az Art Hotel Szeged érdemelte ki az első helyezést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázaton.

Több mint 20 éve kezdeményezte a Magyar Szállodaszövetség, hogy a hotelek tervszerűen és tudatosan foglalkozzanak a környezetvédelemmel annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. A szállodák környezetvédelmi tevékenységének ösztönzésére a szövetség kétévente pályázatot is hirdet. A sikeres pályázók elnyerik a „Zöld Szálloda” embléma viselésének jogát, a legjobbakat pedig minden alkalommal külön is díjazzák. A pályázatokat 3 tagú zsűri bírálja el, szigorú szempontok alapján pontozza, és hirdeti ki a dobogós helyezetteket.

A 38 idei induló közül az első helyezett az Art Hotel Szeged lett. A szálloda 2016. december 31-ig jogosult a “Zöld Szálloda 2015-2016″ cím viselésére.

Az Art Hotel Szeged környezetvédelmi tevékenységei, melyek többek között hozzájárultak az első hely elnyeréséhez:

• A szálloda vezetése a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás szellemében a CERTOP ISO 9014 szabványnak megfelelően üzemelteti a szállodát.

• Az Art Hotel Szeged tervezésekor illetve később, a megvalósítása során is az egyik legfőbb elvárásként fogalmazódott meg, hogy az épület összhangban és harmóniában álljon korunk mind ökológiai, mind épített környezetével.

• Beépítésre került 17 db napkollektor egység, mely a napenergia összegyűjtésével állítja elő az épület üzemeltetéséhez szükséges meleg víz jelentős részét.

• A szálloda környezetterhelését tovább csökkentve, szintén megújuló energiaforrást alkalmazva 2014. október 15-től termálvíz fűti a teljes épületet és a kapcsolódó kereskedelmi és vendéglátó ipari egységeket, mivel a hotel csatlakozott a „Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása” projekthez.

• A fenntartható fejlődéshez kiemelt fontosságú az energiatakarékos felhasználás, melynek jó példái a víztakarékos szerelvények, zuhany rózsák, csaptelepek, energiatakarékos fényforrások, mozgásérzékelők alkalmazása.

• A hulladékgyűjtés szelektív módon történik, a szennyes törülközők, ágy- és asztalneműk az épületben kialakított mosodában kerülnek tisztításra, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket és azzal járó káros kibocsátásokat is.

A szálloda új üzemeltetője az Accent Hotel Management is kiemelt figyelmet fordít a jövőben arra, hogy a környezettudatos gondolkodás továbbra is a működés meghatározó részét képezze.

Forrás: Vendég & Hotel


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.