hirdetés
hirdetés

Árvízi információk turistáknak

Június 17-ig nem fogadnak vendéget a szigeti szállodák

Folyamatos a tájékoztatás az árvízi helyzetről a Budapestre látogatóknak.

hirdetés

A Dunán levonuló árvíz hullám időszakában is megoldott a turistaérkezés a fővárosba, mind a központi pályaudvarok, mind pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zökkenőmentesen fogadja a beutazókat. A főváros egyes területein fennálló forgalomkorlátozások ellenére, a BKK szárazföldi járatain és a közutakon is biztonságos a közlekedés, a turista attrakciókhoz való eljutás akadálymentes, azokat az árhullám nem fenyegeti. A kialakult árvízhelyzetről folyamatos frissülő információkkal, tájékoztatással látják el a Budapesten tartózkodó és az utazásukat Budapestre tervező turistákat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által üzemeltetett hivatalos fővárosi csatornák, így a www.budapestinfo.hu, a facebook.com/visitbudapest és a facebook.com/latogassbudapestre oldalak - adta hírül a szervezet.

A BKK kifejezetten a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információ szolgáltatás céljából hozta létre a http://www.bkk.hu/arviz aloldalt, amelyen többek között az is megtudható, hogy a turisták által kedvelt 2-es villamos vonal a rakparton az árvíz levonulásáig nem közlekedik.

A Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság a dunai kikötőkben állomásozó szállodahajók kapitányait időben tájékoztatta az árvízveszélyről, ennek köszönhetően a hajók utasait az árhullám megérkezése előtt biztonságba helyezték. Hasonlóképpen járt el a DHG Margitsziget és a DHSR Margitsziget is szállóvendégeivel. A Danubius által üzemeltetett két szálloda előreláthatóan június 17-ig nem fogad vendégeket.

A Margit Sziget veszélyeztetettsége miatt későbbi időpontra tolódik a Margit Szigeti Szabadtéri Színpad nyitása, ezért a júniusra meghirdetett programok elmaradnak. Aki ezekre az előadásokra váltott jegyet, június 6-tól június 21-ig becserélheti a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatja azokat. Ezzel kapcsolatban további információért a www.szabadter.hu weboldalra érdemes ellátogatni.

A Kopaszi gátra tervezett I. Budai Fröccs és Barbecue fesztivál szintén új időpontban, 2013. július 19-20-21-én kerül megrendezésre.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. turistainformációs irodái nyitvatartási idő alatt szakképzett és nyelveket beszélő munkatársai mind telefonon, mind személyesen állnak rendelkezésére a Budapestre látogatóknak az alábbi elérhetőségeken:

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Terminal 2A: 8-23 (+36 1 296 5494),

Terminál 2B: 10–20 (tel: +36 1 296 5495)

Deák Ferenc tér, 1052 Budapest, Sütő u. 2. Nyitva: 8–20 (tel: +36 1 318 8718)

Liszt Ferenc tér, 1061 Budapest, Andrássy út 47. Nyitva: 10–18 (tel: +36 1 486 3311 vagy 06 1 413 0551)

Non-stop turistainformációs vonal: +36 1 438-8080

További tájékozódás:

a közlekedési helyzetről: www.bkk.hu/arviz 

Budapesttel kapcsolatos információk: www.budapest.hu

Általános információk: www.kormany.hu, www.budapest.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk