Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik a Gellért

A Danubius Hotel Gellért sajátos kocsmavacsoráknak és nagy sörözéseknek ad helyet február 19-21 között, az első téli sörfesztivál alkalmából.

A malátarajongókat szólítja meg az első téli sörfesztivál, melynek szervezői a sörrajongóknak egy olyan zarándokhelyet ígérnek, ahol évente egyszer mindenki kendvenc sörkülönlegességéánek hódolhat, sőt új ízeket is kipróbálhat. Ugyanis idén februártól a Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében Magyarország első téli sörfesztiválját, az Indoor Sörfesztivált köszönthetjük a rendezvények sorában.

 Lesz itt sörverseny, sörkóstoló, a sörökhöz illő különleges sörkorcsolyák, a borvacsorák helyett pedig 5 fogásos sörvacsorák, méghozzá Budapest legmenőbb sörkocsmáinak (például az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett) kínálatában. A vendég séfek sem maradhatnak ki, a vasárnapi Sör brunch-on és Sörvacsorán cseh és magyar séfek együtt készülnek autentikus ételekkel, de lesz interaktív sörkóstolás is, 3-3 féle cseh és magyar csapolt sörrel.

A sörkészítők mellett a Gellért Söröző meghívására Budapest legmenőbb sörkocsmái is prezentálják magukat, legjellemzőbb ételeiket kínálva. Itt lesz az Élesztő, az Importer, a Léhűtő, a Marionett, a Bigfoot Sörfőzde, a Crate Brewery London, és a Brewapest Brewers. A fogásokat a Butcher’s Kitchen séfje, Csonka Zsolt és a házigazda Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el. A söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatja - írja a hvg.hu.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: hvg.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.