hirdetés

Badacsony, bor, barátokkal

Gasztroélmények, bortúrák, szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncertek, aktív sportolás, tematikus programok - csak néhány az idei kínálatból.

hirdetés

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében nyáron is szakvezetéses bor- és élménytúrákkal várják hazánk egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidékén, Badacsonyban az érdeklődőket. A túrák alkalmával szakavatott túravezető segítségével fedezheti fel a vendég a borvidék ismert nevezetességeit, bejárhatja Badacsonyt és a környező tanúhegyeket, közben megismerheti a régió történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint pincészeteit és gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét.

Aki pedig szeretné az éjszakai erdő hangját séta közben a háttérben hallani, az a hold és a lámpások fényében a Holdfénytúrák alkalmával ezt is megtapasztalhatja. 

 

A Balaton víztömegének kiegyenlítő hatása, a tanúhegyek bazaltsapkájának pótlólagos hőtárolása, a napsugarakat a hegyoldalra visszasugárzó víztükör, és a talaj páratlanul különlegessé teszik a badacsonyi borokat. Együttesen ezek biztosítják a badacsonyi borok testes és tüzes jellegét, illetve az íz- és zamatgazdagságot. A Badacsony „Borközelből” szakvezetéses bortúrák alkalmával - amelynek során a borász minden pincészetnél 3-3 fajta boron keresztül mutatja be történetét, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat is kínál - minden borszerető megtapasztalhatja az itt készült borok nagyszerűségét. 

ZENÉS ESTÉK ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOK A SZIGLIGETI VÁRBAN

A Balaton gyöngyszemeként számon tartott Szigliget, valamint nevezetessége, a 760 éves múltra visszatekintő vára minden évszakban közkedvelt úti cél a turisták körében. Az innen elénk táruló panoráma pedig egyedülálló látványt nyújt. Itt egész évben tematikus programokkal várják azokat, akik a lenyűgöző panoráma mellett szívesen megismernék a balatoni végvárak történetét is.

Ez a nyár sem telhet el zenés esték nélkül, ahol a komolyzenei koncertek mellett olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, Dés László, valamint a Margaret Island. Júliusban és augusztusban egy-egy alkalommal pedig a meghívott hagyományőrző egyesületek látványos bemutatókkal ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a kínálatból.  

BORNAPOK, BADACSONYI SZÜRKEBARÁT ÉS MAGYAR SZÜRKEMARHA ÜNNEPE

A Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelyén, Ábrahámhegyen augusztus 4-13. között az Ábrahámhegyi Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják.

Augusztus 12-14. között pedig Badacsonytördemicén hamisíthatatlan környezetben kezdetét veszi a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe, amelynek keretén belül a Faluház udvarán megrendezett eseményen többek között megtudhatjuk milyen a nemes szürkemarhából készített gulyás. Lesz még karcagi hungarikum birkapörkölt, kulturális- és folklórműsor, számtalan gyerekprogram, utcabál és mulatság is. ITovábbi információ:

Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u. 14)
Telefonon: +36 87/531-013
E-mailben:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Weboldal: www.badacsony.com

 

 

 

 

(forrás: Badacsony Tourinform / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk