hirdetés
hirdetés

Balaton egész évben!

Magyarország első számú üdülődesztinációjában októberben megalakult a regionális TDM, mely fő feladatának tekinti, hogy egész éves üdülőterületté pozícionálja a Balatont, hangzott el a régiós sajtótájékoztatón. 

hirdetés

Az Utazáson 415 négyzetméteren, 38 társkiállítóval megjelenő régióban a belföldi vendégéjszakák aránya 72%. Jó időben a tavi fürdőzés, a vízi sportok, a tó körüli kerékpározás, a kalandparkok, pincelátogatások, hűvösebb napokon a termál-és wellness fürdők, a történelmi városok, várak kulturális rendezvényei biztosítják a kikapcsolódást.

Új régiós kiadvány is került a sajtómappába (Bor-és Wellness katalógus). Szinte minden település, térség, kedvezményre jogosító turisztikai kártyát ad ki. Siófokon megújult a város jelképének számító Víztorony, gyarapodott a szállodák száma is. Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc életmód csomagokkal, és Katus Attila nagyköveti megbízásával az egészséges életmódért kampányol. Március 24-én Zalakarosra várják Katus Attila fergeteges szülinapi partijára az egészségmegőrzés híveit.

Könnyid László, Hévíz alpolgármestere bejelentette, hogy tavaly sikerült elérni az 1 millió vendégéjszakát. Látogathatóvá tették a Római kori romkertet és új kerékpárutat adtak át. A négy önkormányzatot és 228 tagot összefogó badacsonyi térség TDM-é alakult át.48 milliós támogatásból Nordic walking pályát építettek, tovább működtetik a térségi turisztikai buszjáratot, turisztikai kártyát adnak ki. Megnyílt a térség első négycsillagos szállodája is. A balatonfüredi TDM több pályázatot is nyert, dolgoznak a régiós szint létrehozásán, Balaton Best néven. Közös rendezvénynaptárt adtak ki, nagyszabású gyógyközpont és Nordic walking pálya is épül. Debütált és állandó program lesz a Füredi Advent. A West-Balatonhoz tartozó több neves településen komoly fejlesztések történtek. Keszthely belvárosa megújult, bővült a kerékpárút hálózat, látogatható a Trópusi Pálmaház és tovább gyarapodott a múzeumok száma. Gyenesdiáson elkészült a Darnay pince-és rendezvény pajta. Vonyarcvashegyen felnőtt játszóházat terveznek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai