hirdetés
hirdetés

Bemutatkozott a Podkarpackie régió

Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete rezidenciáján november 9-én mutatkozott be a három ország találkozásánál fekvő régió, mely a Carpathian Eurorégióban társult szlovák és ukrán területek mellett Lengyelországot képviseli, egyben projektvezető. 

hirdetés

Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója, valamint Csúcs Lászlóné Halina, a Bem Lengyel Kulturális Egyesület elnöke tolmácsolásában ismerhettük meg a Podkarpackie régióban együttműködő 62 önkormányzat idegenforgalmi nevezetességeit, népművészeti termékeit.

A vidék érintetlen természeti szépségekben, erdőkben, tavakban gazdag, télen síelési lehetőségre is módot ad. A régióban 8 Nemzeti Park található. Turisztikai létesítményeinek stílusában példaadóan őrzi a vidék hucul- lengyel-zsidó hagyományait. Magyar turisták számára egyre érdekesebb Przemysl erődítménye, mely a Monarchia legnagyobb erődítménye volt, a benne állomásozó katonaságból egy kisebb magyar város is kitelt volna. A Magyarországra vezető utak mentén fekszik az I. Világháború egyik legvéresebb csatájáról elhíresült Gorlice, temetőjében sok magyar katona síremlékével. Ma a szép hegyekkel koszorúzott városka és környéke a fürdőknek, a horgásztónak, a hucul lótenyésztő telepnek és a sípályáknak köszönhetően turisztikailag is vonzó terület.

Jaroslaw történelmi városmagja, a kereskedők által épített boltíves, lábas házakkal komoly kereskedelmi múltat jelez. Rzeszow saját repülőtere a „jó időjárás” jelzőt érdemelte ki, és a város az épülő A4-es autópálya jóvoltából kiváló közlekedési adottságokkal büszkélkedhet. Krosnow sokszínű turisztikai adottságokkal, (műemlék templomok, vár és Olajmúzeum), valamint az egészségturizmust szolgáló létesítményekkel rendelkezik. Kerékpározásra, túragyaloglásra kiváló természeti adottságaikat kihasználva, turisztikai utakat állítottak össze.(Fatemplomok útja, Olaj útja, Beszkidek út, II. János Pál útja).

Ami meglepő újdonság, hogy Jaslo környékén kitermesztettek egy a hűvösebb éghajlaton is jól termő szőlőfajtát. A teraszos szőlőültetvények között, a falusi turizmust kiszolgáló pincészetek, fogadók várják az idilli nyugalomra és kikapcsolódásra vágyókat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk