hirdetés
hirdetés

Vajon besegítenek az igazgatók a poggyászpakolásba?

Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy az akut munkaerőhiány áthidalása érdekében arra kérték a cég felsővezetőit, hogy átmenetileg ők is álljanak be poggyászt pakolni – írja a BBC cikke alapján a Telex.

hirdetés

A légitársaság a sydney-i és a melbourne-i reptérre keres legalább száz önkéntes felsővezető-poggyászkezelőt három hónapra. A jelentkezők feladata lenne a csomagok be- és kipakolása mellett a csomagmozgató járművek vezetése is. Elvárás, hogy a jelentkezők képesek legyenek akár 32 kilogrammos csomagok mozgatására is.

Colin Hughes, a Qantas ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy senki felé nem elvárás, hogy a saját feladatai mellett még a poggyászkezelésbe is besegítsen. Aki mégis hajlandó erre, attól azt várják, hogy heti három-öt napon napi négy-hat órát dolgozzon be.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A járvány idején, amikor a legtöbb ország határait lezárták, így gyakorlatilag megszűnt a légi közlekedés, sok légitársaság kényszerült leépítésekre, köztük a Qantas is. A járvány után aztán újra megindultak az utazók, csak közben lemorzsolódott a munkaerő a szektorban. A munkaerőhiány leginkább a földi kiszolgálókat sújtja: hiába bírnák kapacitással a légitársaságok, járatok ezreit kell törölni a főszezonban, és állandóak a késések.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk