hirdetés
hirdetés

Bezzeg Bécs: tavaly 7 százalékkal nőtt a vendégérkezések száma

A magyar turisták száma még ennél is nagyobb arányban (+12,4%) emelkedett.

hirdetés

23,9 millió eurós büdzsével gazdálkodik a Vienna Tourist Board, melyhez a saját bevételeiken túl Bécs városa és a Gazdasági Kamara húsz-húsz százalékkal járul hozzá; Ebbe a kalapba kerül a szállásdíjjal együtt beszedett üdülőhelyi díj teljes összege, és a turisztikai szolgáltatók által fizetett hozzájárulások is. De nem pihennek a babérjaikon, Delia Jungwirt, sajtófelelős Bécs számos újdonságról számolt be a Lánchíd 19-ben tartott tájékoztatóján.

Tovább bővül Bécs kulturális és zenei kínálata (jelenleg 160 múzeum, négy operaház, évi 15 000 koncert): A Wiener Sängerknaben új koncertterme (Augarten Zenei Központ) 2012 végén kezdi meg működését.2013 márciusától ismét megnyitják a Szépművészeti Múzeum Kincstárát, és ugyanekkor lesz látogatható a Liechtenstein hercegek városi palotája is, ez utóbbi kizárólag csoportok számára, előzetes bejelentkezés alapján. Idén nyáron a Múzeumi Negyed rendezvényei a divat köré csoportosulnak (Summer of Fashion, Vienna Fashion Week). Ősszel Bécs Erzsébet császár és királynő 175-ik születésnapját ünnepli, a Hofburgban található Sissi Múzeum mellett szeptembertől a Hofmobiliendepotban is rá emlékeznek (Sissi Korfun).

Új szállodák, köztük három dizájn hotel és a Ritz-Carlton luxus háza nyílik idén, jövőre belép a Kempinski és a Hyatt egy-egy szállodája is a versenybe. Érdemes a főváros megismerését kiterjeszteni a második és hetedik kerület fiatalos, hangulatos vendéglátóhelyeinek, kézműves boltjainak, látnivalóinak bejárására is. A gasztronómia mindenütt minőségi, kezdve a Szépművészeti Múzeumban csütörtökönként tartott ínyenc vacsorán, a híres Landtmann kávéházon át a Demel cukrászdáig, ahol Sissi kedvenc kandírozott ibolyái kaphatók. Puncsbárokkal, jellegzetes bécsi harapnivalókkal melegíthetik magukat, akik a november közepétől Karácsonyig rendezett ,kilenc téli vásár fény-és illatárjában merítkeznek. Szilveszterkor, mint megszoktuk, idén is egyetlen fesztiválterületté alakul a belváros.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk