Bocuse-mérleg: itt 12 nem egy tucat!

Közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött, az erős középmezőnyben végzett a magyar csapat. Szinte már nem is hír, hogy ismét a skandinávok taroltak.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Büszkék lehetünk: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén.

Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Ez a negyedik alkalom, hogy magyar csapat részt vesz a Bocuse d'Oron. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia óriási eredménynek tartja, amit ez a verseny, és a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tesznek. Itt nem csak a dobogó, nemcsak a legelőkelőbb helyezések számítanak, hiszen ne felejtsük, nyolc évvel ezelőtt Széll Tamás és csapata a tizedik helyen végzett a világdöntőn, három évvel ezelőtt pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett európai válogatón.

A topgasztronómia Forma 1-es versenye

A Bocuse d'Or olyan, mint a Forma1: ami itt történik, a technológiai fejlesztések, az alapanyagokkal kapcsolatos tudás és tapasztalat mind megjelenik idővel a hétköznapok munkáiban is. Fent vagyunk a világ gasztrotérképén, és ez részben a Bocuse d'Ornak is köszönhető. A magyar különítményt Lyonban most már ismerős arcként köszöntik, itt vagyunk, számítunk.

Széll Tamás nyomában

Pohner Ádám és a magyar csapat szereplése ezt a folyamatot tovább erősítette. Eltökélt, kemény munkájuknak köszönhetően ismét bizonyítottuk, hogy Magyarországnak helye van a legnagyobbak között. Ne felejtsük, vannak olyan gasztronómiai nagyhatalmak, akik be sem jutottak a világdöntőbe (pl. Spanyolország), és Olaszország is csak a zöldkártyának köszönheti, hogy itt lehet. Mi nagyon nagy lemaradást hozunk be ezekhez az országokhoz képest, hihetetlenül gyorsan. És azt se felejtsük, mekkora elvárás nehezedett Ádámra, hogy a Széll Tamás állította mércének meg tudjon felelni. Ma ott vagyunk az erős középmezőnyben, közvetlen a gasztro nagyhatalmak mögött. Nagy-nagy gratuláció illeti a magyar csapatot. 

Forrás: Bocuse d'Or


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.