Borok, tájak, emberek

E hét szombattól ismét útjára indítják a közszolgálati csatornán azt a műsort, amelyben borászok, hazai ismert emberek ülnek a fehér asztal körül, hogy egy kellemes vacsora elköltése, meg finom borok kortyolgatása közben elbeszélgessenek erről-arról. 

Korábban 22 részben mutatták be a Borvacsora c. programfolyamban hazánk neves borrégióit, idén őszre nyolc adásra szűkült a második széria, és csak a legnevesebb borrégiók területéről hívtak meg ismert borászatok, pincészetek képviselőit.

Változás az is, hogy a nyáron már felvett műsort Kovács „Koko” István (ex-bokszoló, étteremtulajdonos) vezeti, aki a műsor beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, bár 3 órán tartott a nyár legmelegebb napjain egy-egy felvétel, azonban annyira jó volt a hangulat, hogy a vendégek még az adást követően is maradtak, és beszélgettek tovább.

Ahogy az első adás felvételének alkalmával is: ekkor Áts Károly tokaji borai és a Kereskedőház séfjeinek ételei kóstolása/elfogyasztására Esztergályos Cecíliát és Gerendai Károlyt hívták meg. A műsor a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának (AMC) megbízásából készült tavaly és idén is, amelynek vezetője, Dr. Simon Péter elmondta, a szakmai célok továbbra is az, hogy a magyar gasztronómia népszerűsítése, egy-egy borrégió bemutatása az adott hely borászatán keresztül történjék.

„A beszélgetős műsorok mindig is a szívem csücskének számítottak, bár jól tudom, sokak megítélése szerint ezen a műfajon túlhaladott a mai kor, de ezzel nem értek egyet” - tette hozzá Rákay Philip, az MTV intendáns-programigazgatója. Majd a tavalyi műsor nézettségi adataira vonatkozólag kérdésünkre elmondta, hogy mivel nem adott időpontban ment az adás – ide-oda tologatták pl. az olimpia okán -, ezért külön örültek annak, hogy a 10-12. résztől kezdődően egyértelműen nőtt a sorozat nézettsége. Most azonban mindig ugyanazon időpontban vetítik majd.

A borok népszerűsítését segíti az is, hogy a felvételek színhelyén – a budai Hemingway étteremben – minden héten a műsorban szereplő étel- és borsor lesz kóstolható majd.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.