hirdetés
hirdetés

Budapest és Szófia között indít új járatot a Wizz Air

A Wizz Air november 1-től új útvonalat indít Budapest és Szófia között. A magyar és a bolgár főváros közötti járat heti háromszor közlekedik majd.

hirdetés

Az új útvonalakkal a Wizz Air Budapestről jelenleg 23 ország 48 célállomására, Szófiából pedig 15 ország 29 úti céljába kínál járatokat. Ezenkívül - a növekvő utasszám kiszolgálása érdekében - a Wizz Air mindkét városban bővíti bázisflottáját. Szófiába márciusban érkezik a hatodik bázisgép, míg a budapesti flotta a nyár folyamán bővül majd 10 repülőgépre.

Teljes hálózatát tekintve a Wizz Air 22 százalékkal, a 2014-es 15,8 millióról 19,2 millióra növelte utasainak számát 2015-ben. Bulgáriában az utasok száma 2015-ben elérte az 1,36 milliót, Magyarország két bázisrepülőterén, Budapesten és Debrecenben 2,9 millió utas fordult meg.

A Szófiából nemrég bejelentett új útvonalak között található Köln, Nápoly, Bari, Genf, München Memmingen, Alicante, Hamburg/Lübeck, Bristol, Oslo és Birmingham. A Budapestről elérhető, nemrég bejelentett útvonalak között található Reykjavík, Glasgow, Liverpool, Ibiza, Karlsruhe/Baden-Baden, Baku és Nizza. A Wizz Air emellett az Európa-bajnokságon szereplő magyar futballválogatott szurkolói számára három különjáratot is bejelentett júniusra: Budapestről Bordeaux-ba, Lyonba és Marseille-be indulnak repülőgépek.

2015-ben elért sikereiért a Wizz Air nemrég elnyerte az Air Transport World magazintól az „Év Diszkont Légitársasága” címet.

A Wizz Air új útvonala Budapestről

Desztináció Napok Indulás
Szófia kedd, csütörtök, szombat november 1.


Nemrég arról számoltunk be, hogy a kormány négy közvetlen nyugat-balkáni és a szófiai légi járat létrehozásának támogatásáról döntött, mivel az útvonalak üzemeltetése piaci úton nem gazdaságos. A kormányhatározat szerint a közvetlen nyugat-balkáni és szófiai légi járatok külgazdasági, külpolitikai, turisztikai és kulturális jelentőséggel bírnak.

Szófia (Forrás: Wikipedia)
Szófia (Forrás: Wikipedia)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk