hirdetés

Budapesten nyitott új szállodát a MEININGER Hotels

A  bruttó 6 600 négyzetméter alapterületen 184 szobás és 751 ágyas MEININGER Budapest Great Market Hall a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a Duna-parti sétány közelében várja vendégeit. A szállodalánc a tervek szerint idén egy további új piacra is belép, nyáron nyitja meg első hoteljét Franciaországban.

hirdetés

Új szállodával gyarapodott a magyar főváros. A feltűnő, hullámokra emlékeztető, betonból és üvegből készült épület a belváros közvetlen közelében található.

 

copyright MEININGER Hotels

A belsőépítészeti koncepciót a magyar iparművészet és a szomszédos Fővám téri Központi Vásárcsarnok ihlette, amelyet neogótikus stílusával Európa egyik legszebb épületeként tartanak számon. „Napjaink sikeres szállodái helyi identitással bírnak. A MEININGER Budapest Great Market Hall belsőépítészeti kialakítása ezt a megközelítést szem előtt tartva, a magyar főváros épített környezetének jellegzetességeit felidéző, egyedi stíluselemekkel rendelkező belső terekkel várja vendégeit” - mondta el Kai Ratschko, a német Ratschko építészeti iroda tulajdonosa.

 

Bár, copyright Kai Ratschko

A nyilvános helyiségek, mint például a recepció, a lobby, a reggelizőterem, a társalgó és a bár a tágas földszinten találhatók. Az épület ezen kívül mélygarázzsal és a szállodaláncra jellemző vendégkonyhával és játékteremmel rendelkezik, a felső emeleti szobák erkélyéről pedig festői kilátás nyílik a Dunára és az óvárosra. 

„2018 rekordév volt a magyarországi turizmus számára, hiszen összesen mintegy 31 millió vendégéjszakát regisztráltak, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma pedig 650 ezerrel növekedett 2017-hez képest. A bővülő kereslet legnagyobb haszonélvezője a főváros, amely világörökségi nevezetességeivel és páratlan hangulatával a világ minden tájáról vonzza látogatóit.” – tette hozzá Hannes Spanring, a MEININGER Hotels vezérigazgatója, akit örömmel tölt el, hogy az új szállodában üdvözölheti a vendégeket.

.„Rugalmas szobakínálatunk lehetővé teszi, hogy vendégeink különböző igényeinek megfeleljünk. A kínált szálláslehetőségek között a klasszikus egy- vagy kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A közösségi helyiségek teret adnak a társas tevékenységeknek, és tükrözik a helyi környezet jellegét” – mondta el Doros Theodorou, a cég kereskedelmi igazgatója.

copyright Kai Ratschko

A MEININGER Budapest Great Market Hall Ferencvárosban, a Központi Vásárcsarnok és a Szabadság híd között helyezkedik el, a Váci utca közvetlen közelében. Az épülettől körülbelül 400 méterre két metróállomás is található. Tömegközlekedéssel a repülőtér 40 percre van, a Keleti pályaudvar pedig 10 perc alatt érhető el.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai