hirdetés
hirdetés

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Fényjáték, bejgli, belga csoki, ingyenes WIFI és flashmob.

hirdetés

Saját kezébe vette a Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.(BTDM) a főváros leghosszabb, hat hétig zajló fesztiváljának rendezését a Vörösmarty téren. A 66 faház, és a 130 árus péntektől december 30-ig várja a látogatókat (december 25, és 26-án a zárva!).

A vásárnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Csomós Miklós főpolgármester-helyettes kiemelte az adventi időszak hangulatát meghatározó fővárosi rendezvény fontosságát. A Gerbeaud-házon látványos fényjáték oldja az esti sötétséget, idén először lobban fel a Betlehemből hozott Béke Lángja a téren. 

Nemcsak a színpadon lesz élő műsor, de fiatal színészek szereplése egyéb helyeken is fokozza az ünnepi hangulatot. Az árusítók standjain most is csak zsűrizett termékek kaphatók, tovább bővült viszont a gasztronómiai kínálat a hagyományos magyar karácsonyi fogásokkal (hal, bejgli, töltött káposzta). Kapható lesz továbbá belga sör és csokoládé is, hiszen először a rendezvény történetében, Belgium díszvendégként lesz jelen a téren. Fiatal képzőművészek külön standon kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A Mikulásházban hosszú kihagyás után ismét találkozhatnak a gyerekek a lappföldi Mikulással - sorolta az újdonságokat a projektmenedzser, Rakács Anett.

Molnár József, ügyvezető igazgató a technikai újdonságokra is felhívta a figyelmet: a vásár idején, a téren ingyenes vezeték nélküli internet hozzáférést biztosítanak, vasárnaponként hangulatos „flashmob” akciókkal lepik meg a kilátogatókat. A főpolgármester kérésére hangsúlyos szerepet kap a jótékonykodás is: a Máltai Szeretetszolgálat akciójában, egy gyufásdoboz megvásárlásával hozzájárulhatunk a rászorultak megsegítéséhez.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai