hirdetés
hirdetés

Budapesti szállodák: rég nem látott, jó teljesítmény

Míg vidéken nem volt ilyen sikeres az év vége - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Hotel Monitor.

hirdetés

A hagyományosan kedvező hatású december 2011-ben is sokat segített a budapesti szállodák eredményeinek javításában. A Magyar Hotel Monitor adatai alapján a teljes budapesti szállodapiac régen látott jó teljesítmény tudott elérni az év utolsó hónapjában. A számok azért tekinthetők különösen kedvezőnek, mert a növekedést  hosszú idő óta először nemcsak a kihasználtságban, hanem az átlagárban is sikerült megvalósítani. A 3*-os szegmens továbbra is robosztusabb növekedést mutatott decemberben mint a 4 vagy az 5*-os házak és 2011-es év összességében a budapesti 3*-os házak számára jelentett mérsékelt (és csak nominál értékben kimutatható) emelkedést, míg a 4*-os szállodák eredményeinek stagnálását a december sem tudta számottevően elmozdítani.

A vidéki szállodák számára az év vége sem sikerült túlságosan jól, ugyanis amíg átlagos kihasználtságban tartani tudták a 2010-es év vonatkozó eredményeit, ami az igen rossz novemberi adatokhoz képest már előrelépés, azt csak közel 5%-kal alacsonyabb átlagáron tudták csak megtenni. Összességében a vidéki 3*-os szállodák 2011-ben a 2010-es évhez hasonló teljesítményt nyújtottak, míg a 4*-os szállodák mérsékelt visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk