Csapj a hónod alá egy Prantner rozét, és te leszel a bulikirály!

Szekszárd egyik, már csak rozéja miatt is ikonikus családi pincészetével, a Prantner Pincével összehangolt borvacsorára invitálta vendégeit november 3-án az Ízlelő családbarát étterem csapata. Az eddig sosem látott számú vendégsereg, a borokhoz párosított ételsor, és maga a helyszín is - több minden miatt ezen az estén emlékezetessé vált...

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Például arról, hogy ez Magyarország első olyan étterme (szerencsére ma már több követője is van idehaza), ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán megváltozott munkaképességű fiatalok dolgoznak. „Gyakran kérdezik tőlem, mondta az esti borvacsorán köszöntőbeszédében Mészáros Andrea, az Ízlelőt életre hívó és tíz éve működtető Kék Madár Alapítvány vezetője, hogy milyen olyan éttermet vezetni, ahol minden alkalmazott más, mint a másutt megszokott. Erre mindig azt válaszolom, fogalmam sincs, mert nincs tapasztalatom normál éttermek üzemeltetésével, én eddig csakis megváltozott munkaképességű kollégákkal dolgoztam. Akik végtelenül lojálisak munkahelyükkel, elkötelezettek, nap mint nap bizonyítani akarnak, sok szeretettel veszik körül a vendégeket és egymást is, igazi családként élünk itt.”

Arról is örömmel számolt be vendégeinek az alapítványvezető, hogy még soha nem jöttek ilyen sokan hozzájuk borvacsorára, mint ezen a november eleji péntek estén, amikor 72 vendég regisztrált a vacsorára. Ahol bemutatták az Ízlelő csapatához csatlakozó Vörös Krisztiánt mesterszakács is, aki a konyhai munkát vezeti szeptember óta a szekszárdi konyhán.

Prantner Ferenc, a borest egyik főszereplőjeként ígérte, nem fog sokat beszélni ezúttal a borokról, hiszen szekszárdi embereknek nem kell sokat magyarázni borról, pincei munkáról, szőlőfajtákról. Azt azért minden esetre elárulta, hogy az idei kimagaslóan jó évjárat lesz Tolna-szerte („ha el nem rontjuk a pincében, a hordókba téve”, tette hozzá), és azt is megtudtuk a finom vacsora közben, hogy egyre többen keresik – a vörösborról nevezetes Szekszárdon is – a fehérborokat, így ő is hozott most kettőt a sajátjai közül, hogy megkóstolhassa a szekszárdi értő közönség.

A borvacsora kellemes, baráti, szinte családias hangulatban telt, az ételek kitűően illettek a felszolgált borok mellé, a felszolgálók és a konyhai csapat gyorsan és szakszerűen dolgozott, az új séfnek pedig még arra is volt módja, hogy néha-néha kijöjjön a konyháról, elbeszélgetni vacsoravendégeivel.

Íme, a kínált étel- és borsor:

Rosé 2017 és lazac tatár citrusos joghurttal, salátalevelekkel és bagett chipsszel 

Rajnai Rizling 2015 és sütőtök krémleves szarvasgombával, pirított tökmaggal és tökmagolajjal 

Mosoly Cuvée 2014 és vajas-vargányás pappardelle friss fűszerekkel, pirított szűzérmékkel és parmezánnal 

Cabernet Sauvignon 2015 és konfitált vaddisznó tarja cékla textúrákkal, batátapürével és padoga karfiollal 

Merlot válogatás 2015 és csokoládé mousse posírozott körtével és aszalt szilva raguval 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.