hirdetés
hirdetés

Csíksomlyói búcsú, gyimesbükki őrház Sebő Ferenccel

Pünkösdkor, június 6-án a Nyugati pályaudvarról a Gábor Áron arculatával díszített mozdony húzza ki a történelmi erdélyi zarándokvonatot.

hirdetés

Az utazás védnöke Sebő Ferenc, a szerelvénybe sorozott két étkezőkocsin kívül új az Orfeum kocsi, ahol népzenészek szórakoztatják az utasokat, és a legkisebbek számára játszóházat szerveznek. Idén először a gyors útba ejti Debrecent is. Az idei különvonat szervezője a Baobab Travel.

Az eredeti ötletgazdákról, az Indóház vasúti magazin szerkesztőségéről és a gyimesbükki, egykori MÁV őrház felújításában döntő szerepet játszó Budakeszi Kultúra Alapítványról Hámori Ferenc emlékezett meg. A különvonat a vasúthistória részévé vált, tiszteleg az 1943-44-ben közlekedő előd előtt is, ezért idén Történelmi Székely Gyors néven kel útra.

A mozdony arculata a 200 éve született ágyúöntő mestert, Gábor Áront idézi. Sebő Ferenc, kinek munkásságát és elismertségét oldalakon át lehetne méltatni, családilag is kötődik a Gyimeshez: apja főhadnagyként 1944-ben hatalmas túlerő ellen védelmezte a Gyimesi-szorost. Sebő együttese június 8-án fellép Gyimesbükkön.

A háromnapos program során a szállást és félpanziót felcsíki falvakban a falusi turizmus keretében székely-magyar családoknál biztosítják. Június 7-én a csíksomlyói Mária-ünnep, 8-án, Gyimesbükkön, a történelmi Magyarország utolsó határállomásán zajló megemlékezés képezi a program gerincét.

A különleges utakra specializálódott Baobab Travel minden terjesztési csatornáján (Neckerman irodák, Utazás Kiállítás) értékesíti a nagyon népszerű programot, melyen eddig már 5 ezren vettek részt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai