hirdetés
hirdetés

Csillagos ötös az Aquaworld-nek

Év végi partnerparti dömping van: órákon át tartó kényszeredett evés-ivás, üldögélés ismeretlenekkel, szokásos névjegycserék,véget nem érő igazgatói vagy tulajdonosi szónoklatok, még tán egy tombolahúzás is akad a végére, meg valami táncolásféle középütt, a parkettán, aztán végre mindenki boldogan rángatja magára a kabátját, és hullafáradtan usgyi, haza, hóna alatt a „goodbye” pakkal.

hirdetés

Lehet, hogy másutt így zajlanak az év végi partnerpartik, azonban, a nem éppen Pest belvárosában elhelyezkedő Ramada Resort és Aquaworld Budapestnél gondoltak egy nagyot, és bár még „kicsik” – mindössze ötévesek -, hihetetlen jól összerakott, megszervezett és mindenki számára kellemes emléket és nyomot hagyó partnerpartival lepték meg vendégeiket.

Pedig mi is arra gondoltunk

útban odafelé: pezsgővel koccintás, néhány bemutatkozás, barátkozás, aztán a beszédek után irány az autó, mert ugye év vége van, lapleadás is most volt, és a szálloda sem a szomszéd utcában helyezkedik el. Aztán valahogy mégis ott ragadtunk. Mert annyira élvezetes, magával ragadó, minden pontjában megszervezett és nívósan szórakoztató volt a program, hogy észre sem vettük, már éjfél felé jár a mutató.

De haladjunk sorjában! 

Érkezés, pezsgő, finom vendégváró falatok, beszélgetés az előtérben, közben a Magyar Turizmus Zrt új kampányának részeként egy ízelítő – a külföldre szánt film – pereg, meg persze az Aquaworld spotja is látható. Az étterem tágas előterében a színvilág, a hangulat már az étterem dizájnját idézi: minden rózsaszínben, világoskékben, halványzöldben, fehérben pompázik, lufik, gyertyák, tortahegyek: itt tényleg születésnapi mulatság készül.

Az étteremben Kandász Andrea műsorvezető a tulajdonosi körből Pfandler Katalin vezérigazgatónak adja át a szót, aki nem kertel, beszél a nehézségekről: túl sok hitelt és könnyen vettek fel, 5 csillagosra tervezték a házat – négy csillag superior lett belőle, válságidőszak, krízishelyzet, árharc a fővárosban, csökkenő vendégszám mindenütt, viszont 4 csillagos házakból túlkínálat. De természetesen a pozitívumokat is megemlíti: 37 százalékos töltöttségtől kezdve ma már 70 százaléknál tartanak, Booking.com siker, cseh és norvég vendégáradat, fogászati klinikai rész sikere, orvosi konferenciák. Majd Szabó Áron házigazgató (rövid) köszöntője után kifogástalan tányérszervízzel felszolgálják az első fogást; minden ételhez Sauska válogatást kínálnak. A fogások között egymással „vetélkednek” az asztalok: a házzal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni. Igaz, szerencsére némi támaszt nyújt, hogy minden vendégasztalhoz valakit a háziak közül is ültetnek. Mert azt azért felmérték Aquaworld-körökben, hogy semelyik üzleti partnerük nincs felkészülve mondjuk olyan kérdésre, hogy hány tojás fogyott el az elmúlt öt év során a ház konyháján...

Szólni kell még a terítésről,

és az asztalok, az étterem dizájnjáról: gyönyörű, friss, ötlettel teli és igazán kreatív. Akárcsak a program maga. Amikor épp nem fogós ravasz kérdésekre válaszol a nagyérdemű, hanem jó étvággyal eszik, iszik, akkor egy különlegesen profi háttérzenész duó - Jákó-Virágh - szórakoztatja kultúráltan, kellemesen a közönséget. Ja, és egy pantomimművész is van – igaz, az nem teljesen világos, hogy neki mi a feladata a rejtvények feladása közben, de annyira helyes és újszerű a program, hogy ez igazán belefér.

A fogások egytől-egyik elsőrangúak, a Sauska szortiment válogatott tételei önmagukért beszélnek, és a desszertet követően még egy közös játék is kezdetét veszi: asztalonként tortákat kell feldíszíteni, itt a vendégek kreativitása, találékonysága a cél. És persze jóhangulat kerekedik a közös tortadíszítés, ragacsozás közben, minden asztalhoz díj kerül, végül habként a tortán Zsédát konferálják fel, aki varázslatos élő koncertet ad. Nincs tátogás, nincs playback, a zenészek is mellette igaziból tolják – a művésznőt meg alig engedik el a program végén.

Jó hely ez az Aquaworld. És mintha már nem is lenne olyan messze Pesttől. Inkább az ottani céges partnerpartik vannak csillagászati távolságra attól, ami az ötéves szálloda ötletekkel teli buliján megvalósult Mikulás előestéjén, december 5-én.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk