Csillagos ötös az Aquaworld-nek

Év végi partnerparti dömping van: órákon át tartó kényszeredett evés-ivás, üldögélés ismeretlenekkel, szokásos névjegycserék,véget nem érő igazgatói vagy tulajdonosi szónoklatok, még tán egy tombolahúzás is akad a végére, meg valami táncolásféle középütt, a parkettán, aztán végre mindenki boldogan rángatja magára a kabátját, és hullafáradtan usgyi, haza, hóna alatt a „goodbye” pakkal.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lehet, hogy másutt így zajlanak az év végi partnerpartik, azonban, a nem éppen Pest belvárosában elhelyezkedő Ramada Resort és Aquaworld Budapestnél gondoltak egy nagyot, és bár még „kicsik” – mindössze ötévesek -, hihetetlen jól összerakott, megszervezett és mindenki számára kellemes emléket és nyomot hagyó partnerpartival lepték meg vendégeiket.

Pedig mi is arra gondoltunk

útban odafelé: pezsgővel koccintás, néhány bemutatkozás, barátkozás, aztán a beszédek után irány az autó, mert ugye év vége van, lapleadás is most volt, és a szálloda sem a szomszéd utcában helyezkedik el. Aztán valahogy mégis ott ragadtunk. Mert annyira élvezetes, magával ragadó, minden pontjában megszervezett és nívósan szórakoztató volt a program, hogy észre sem vettük, már éjfél felé jár a mutató.

De haladjunk sorjában! 

Érkezés, pezsgő, finom vendégváró falatok, beszélgetés az előtérben, közben a Magyar Turizmus Zrt új kampányának részeként egy ízelítő – a külföldre szánt film – pereg, meg persze az Aquaworld spotja is látható. Az étterem tágas előterében a színvilág, a hangulat már az étterem dizájnját idézi: minden rózsaszínben, világoskékben, halványzöldben, fehérben pompázik, lufik, gyertyák, tortahegyek: itt tényleg születésnapi mulatság készül.

Az étteremben Kandász Andrea műsorvezető a tulajdonosi körből Pfandler Katalin vezérigazgatónak adja át a szót, aki nem kertel, beszél a nehézségekről: túl sok hitelt és könnyen vettek fel, 5 csillagosra tervezték a házat – négy csillag superior lett belőle, válságidőszak, krízishelyzet, árharc a fővárosban, csökkenő vendégszám mindenütt, viszont 4 csillagos házakból túlkínálat. De természetesen a pozitívumokat is megemlíti: 37 százalékos töltöttségtől kezdve ma már 70 százaléknál tartanak, Booking.com siker, cseh és norvég vendégáradat, fogászati klinikai rész sikere, orvosi konferenciák. Majd Szabó Áron házigazgató (rövid) köszöntője után kifogástalan tányérszervízzel felszolgálják az első fogást; minden ételhez Sauska válogatást kínálnak. A fogások között egymással „vetélkednek” az asztalok: a házzal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni. Igaz, szerencsére némi támaszt nyújt, hogy minden vendégasztalhoz valakit a háziak közül is ültetnek. Mert azt azért felmérték Aquaworld-körökben, hogy semelyik üzleti partnerük nincs felkészülve mondjuk olyan kérdésre, hogy hány tojás fogyott el az elmúlt öt év során a ház konyháján...

Szólni kell még a terítésről,

és az asztalok, az étterem dizájnjáról: gyönyörű, friss, ötlettel teli és igazán kreatív. Akárcsak a program maga. Amikor épp nem fogós ravasz kérdésekre válaszol a nagyérdemű, hanem jó étvággyal eszik, iszik, akkor egy különlegesen profi háttérzenész duó - Jákó-Virágh - szórakoztatja kultúráltan, kellemesen a közönséget. Ja, és egy pantomimművész is van – igaz, az nem teljesen világos, hogy neki mi a feladata a rejtvények feladása közben, de annyira helyes és újszerű a program, hogy ez igazán belefér.

A fogások egytől-egyik elsőrangúak, a Sauska szortiment válogatott tételei önmagukért beszélnek, és a desszertet követően még egy közös játék is kezdetét veszi: asztalonként tortákat kell feldíszíteni, itt a vendégek kreativitása, találékonysága a cél. És persze jóhangulat kerekedik a közös tortadíszítés, ragacsozás közben, minden asztalhoz díj kerül, végül habként a tortán Zsédát konferálják fel, aki varázslatos élő koncertet ad. Nincs tátogás, nincs playback, a zenészek is mellette igaziból tolják – a művésznőt meg alig engedik el a program végén.

Jó hely ez az Aquaworld. És mintha már nem is lenne olyan messze Pesttől. Inkább az ottani céges partnerpartik vannak csillagászati távolságra attól, ami az ötéves szálloda ötletekkel teli buliján megvalósult Mikulás előestéjén, december 5-én.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.