hirdetés
hirdetés

Dél-dunántúli borospince Óbudán

A Nyugat Itthon rendezvénysorozat következő estjét a Dél-Dunántúlnak szentelték. Őszi bőség, szüret, derű – erről szól a Magyar Turizmus Zrt. jelenlegi kampánya is, melyben kiemelt szerepet kap a régió.

hirdetés

Az őszi derű jegyében invitáltak mindenkit az óbudai Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba a Nyugat Itthon szeptemberi estjén. A helyszínválasztás nem véletlen: jól ismert Óbuda és Krúdy Gyula kapcsolata, aki szerette a jó ételt-italt és a hölgytársaságot. Az író Óbudán töltötte élete utolsó éveit, a különös hangulatú városrész korabeli napjai gyakran köszönnek vissza műveiben. Neki tulajdonítják a Krúdy-fröccsöt is, amely nem más, mint 9 dl bor és1 dl szóda keveréke. Ezen a csütörtöki estén tehát minden adott volt az irodalom és a gasztronómia sikeres vegyítéséhez, amelyhez egy csipetnyi utazási élményt is adtak a szervezők. Ily módon igyekeztek közelebb hozni a Nyugat Itthon közönségéhez a Dél-Dunántúl gasztronómiáját és kulturális kínálatát. Ezúttal is minden érzékszervre ható, átfogó bemutatóra került sor annak érdekében, hogy a szavakkal, képekkel, illatokkal és ízekkel felkeltsék a vendégek érdeklődését a gyönyörű dunántúli táj, valamint a régió termelői és borászai iránt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk