hirdetés
hirdetés

Délkelet-Ázsia varázslatos szépségei Malajziában

Malajzia meseszép terület Délkelet-Ázsiában, ahol olyan kincseket lehet felfedezni, amelyek életreszóló élményt ígérnek. Malajzia a Maláj-félszigetet, Borneót és apróbb szigeteket foglalja magába az Egyenlítő közelében, így a mindennapos jó idő és meleg is adott. Fővárosa Kuala Lumpur, ahol könnyedén magával ragadhat az ország multikulturalizmusa.

(X)

hirdetés

Látnivalókból sincs hiány, ezekből pedig 5 különlegességet mutatunk be:

Sokak számára ismerős lehet a Petronas ikertornyok neve, ugyanis 2004 előtt a világ legmagasabb épületeinek számítottak és világszerte ismert nevezetességek. A két torony 88 emeletből áll, melyeket a 41. és 42. szinten egy híd köt össze. Tervezésekor muszlim motívumokkal ruházták fel az épületet, ezzel is utalva az ország egyik fontos vallására. Az épület teteje felé járva olyan kilátás tárulhat elénk, amelyre talán nem is számítunk, ám Kuala Lumpur tájképe szemet gyönyörködtető módon jelenik meg, akár a sportválaszték a rabona bet sportfogadó oldal választékában. Ha egy nyugodtabb programra vágyik az ember, a tornyok meglátogatása tökéletes választás.

A Batu Caves is megér egy misét, ahol egy hatalmas hindu szoborral találkozhatunk. Innen 272 lépcsőfok vezet felfelé a barlangokhoz és templomokhoz, amelyek a mai napig nagyon fontos hindu szentélyeknek és fontos zarándokhelynek számítanak, elsősorban a tamil lakosság számára. Az erre járók közelebb kerülhetnek kicsit a hindu világhoz, csakúgy, mint a kis vadon élő majmokhoz, akik több ponton lepik el a helyet. A helyszín inkább azoknak a turistáknak lehet alkalmas, akik szeretnek sokat mozogni, ugyanis a legszebb látnivalókat a lépcsők tetején találják.

Cameron Highland. Fotó: Depositphotos
Cameron Highland. Fotó: Depositphotos
 

Kuala Lumpurból kicsit kilépve, ellátogatunk Pahang területére, ahol megtalálhatjuk a Cameron Highlandet. Itt a többi helyszíntől eltérően kicsit hűvösebb időjárásra lehet számítani, valamint csodás teaültetvényekre. Meseszép zöld környezetben találhatjuk magunkat, kellemes kis ösvényeken át, akár erdőben barangolva eljuthatunk mesés vízesésekhez is. De ezeken kívül is akad látnivalója a Cameron hegyvidéknek; farmok, folyók, tavak, golfpályák, szállodák, imahelyek, múzeumok és a hely őslakosai is nagyon érdekessé teszik a környéket. Ha esetleg az ország körbejárása alatt meguntuk az állandó meleget, egy kis felfrissülésnek tökéletes megálló a Cameron Highland.

Ha pedig valaki egy kis kikapcsolódásra vágyna, ideje ellátogatnia Langkawira. Langkawi egy több, kisebb-nagyobb szigetből álló szigetcsoport Malajzia észak-nyugati részén. Az országnak két nagy szigete van, Langkawi mellett Penang, azonban Penang városias hangulata mellett Langkawi kicsit erdősebb és titokzatosabb hangulatot kölcsönöz. A sziget adómentes, így a legtöbb dolgot jóval alacsonyabb áron be lehet szerezni, valamint gyéren lakott, így a nyugalmat is élvezni lehet. Az érintetlen zöld területek mellett csak a tiszta tenger adhat nagyobb örömöt a nyaralóknak, ami itt szerencsére szintén megvan.

Langkawi. Fotó: Depositphotos
Langkawi. Fotó: Depositphotos

Végül megemlítendő a Genting Highlands, amely egy hegyvonulaton található a Malaka-szoros közelében. Ez azért is különleges, mivel Malajziában az egyenlítőtől való kis távolság miatt nagyon magas az átlaghőmérséklet, folyamatosan 32-34 fok van, de ebben a magasságban mindössze 14-20 fok lehet. Csodás szállodák és látnivalók várják a turistákat egész évben. Így akinek esetleg Cameron Highland sem nyújtott igazán enyhülést, ideje meglátogatnia a Gentinget.

(X)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés