Dőlnek a foglalások az idei első Étterem Hétre

Bár még nincs egy hete, hogy eldördült a startpisztoly (hiszen február 25-től lehet foglalni helyet a VIII. Országos Étterem Hétre) azonban már jócskán akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová máris kitehetik a megtelt táblát.

Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás hazai vendéglátóegység vállalta, hogy egy héten át - március 16 - 22 között - minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt kínál 3,300 forintos egységáron (ebben az összegben benne van a szervízdíj is).

Az idei első (minden évben tavasszal és ősszel hirdetik meg a szervezők a programot) Étterem Hét újdonsága, hogy nemcsak az immár szokásos összegért, hanem ettől többért is lehet a neten foglalni helyet: az un. Prémium menük ára egységesen 4,900 Ft. A programban résztvevő éttermeknek mintegy 20 százaléka kínálja a topkategóriát, a többieknél az immár megszokott áron fogyaszthatnak a vendégek ebédet, vacsorát - hangzott el azon a tájékoztatón, amit a szervezők tartottak az Étterem Hét egyik résztvevőjénél, a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étteremben.

Kiss Zoltán (Étterem Hét) elmondta azt is, hogy legutóbbi, tavaly októberi eredményeik igencsak mutatósak: akkor 23 ezer vendég foglalt online platformjukon keresztül helyet valamelyik vendéglátóhelyre, és 117 étterem vett részt a minőségi vendéglátást megfizethető áron előtérbe helyező egy hetes, országos szintű rendezvénysorozat alkalmával.

Mindehhez csak annyit tennénk hozzá: a foglalás módja olyan pofon egyszerű, hogy még az is sikerrel tudja abszolválni, aki amúgy (saját vagy mások megítélése szerint) korántsem profi szinten van az online eszközök kezelése terén.

Forrás: Vendég & Hotel


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.