hirdetés
hirdetés

Dübörög az esküvőturizmus Dubajban

Az esküvőipar nagy üzletnek számít Dubajban. Mire számítson az, aki az emírségben szeretne az oltár elé járulni?

hirdetés

Dubaj egyik fő vonzereje, hogy az itteni szakemberek megpróbálnak mindenféle igényt kielégíteni. Egyáltalán nem kell muszlimnak vagy arabnak lenni ahhoz, hogy valaki itt házasodjon össze. A külföldről érkezőknek sok cég próbál segíteni - írja az Euronews.

„Felmérjük a körülményeket, és a vallásuk, állampolgárságuk, lakóhelyük alapján megmutatjuk a pároknak a legjobb lehetőségeket. Szinte bárki tarthat vallásos esküvőt Dubajban, az emirátus elismeri az összes hivatalos vallást. Ha a pár tagjainak van bejegyzett lakóhelyük és ugyanaz a vallásuk, egy vallási hatóság előtt köthetik össze az életüket. Szinte bárki köthet polgári házasságot is az Egyesült Arab Emírségekben. Erre Dubajtól egy órányi autóútra, a fővárosban, Abu-Dzabiban van lehetőség a helyiek és a turisták számára is" - magyarázta Florian Ughetto, a Easy Wedding társalapítója.

Depositphotos
Depositphotos

Ha valaki tigrist akar, az sem akadály

A dubaji esküvő megtervezését az olyan portálok is megkönnyítik, mint a Bride Club Middle East, ahol minden szükséges információ megtalálható az érdeklődők számára. Néha extra kérésekkel állnak elő az ügyfelek, meséli Tasneem Alibhai esküvőszervező:

„A legszokatlanabb kérések általában indiai ügyfelektől érkeznek, akik azt szeretnék, hogy a vőlegény helikopteren vagy quadon érkezzen, vagy azt, hogy a menetben legyen egy tigris, egy elefánt vagy egy ló is. Egy átlagos dubaji esküvő ára 5 000 euró körül van, de akár 50-100 000 euróba is kerülhet. Az a jó Dubajban, hogy nem kell helyszíndíjat fizetni. Csak egy kisebb összeget kell lerakni, ami lefogyasztható".

6000 euró egy esküvői ruháért

Az esküvőszervezők mindenre odafigyelnek, még ruhaboltokat is ajánlhat a menyasszonynak. A legjobb butikokban 1200 euró körül kezdődnek a ruhák, de egy erősen díszített, részletesen kidolgozott darab 6000 euróba is kerülhet.

Az esküvők Dubajban nagyon változatosak, de egyvalami közös bennük - az eget szinte soha nem takarják el a felhők.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk