Dunaharasztiban is élvezhetjük a kultikus Kő fagyi?-t

A közelmúltban Dunaharasztiba érkezett, és már itt is kapható a Kő fagyi?, ami a Káli-medencét meghódította az elmúlt években. A mindszentkállai és a Bartók Béla úti helyszín mellett most már az Édesem fagyizót is egyre többen keresik fel, hogy kipróbálják az extrán gyümölcsös ízeket - tájékoztatta lapunkat az Édesem fagyizó.

“Biszku Ferenccel, a Kő fagyi? tulajdonosával együtt kosaraztunk. Nemcsak az eredeti receptúrát és az előre bekevert fagylaltport osztotta meg velünk, hanem tanácsokkal is ellátott, így a vendégek ugyanazt a minőséget kapják nálunk is, mint Mindszentkállán” - meséli Boldog Zsolt, az Édesem fagyizó társtulajdonosa.

Már most vannak, akik mindennap betérnek hozzájuk munka után, és akár nyolc gombóc fagyit is hazavisznek a családnak. A Kő fagyi? ugyanis természetes alapanyagokból készül, sőt, egy 4 és fél kilós tégely 2 kiló gyümölcsöt tartalmaz.

Mintha gyümölcsbe harapnánk

A fagyi fele tehát színtiszta gyümölcs, így nem csupán egészségesebb, az íze is jóval intenzívebb, mint amit máshol megszokhattunk. Az összhatás sokak szerint épp olyan, mintha beleharapnánk a fügébe, ribizlibe, sárgabarackba, meggybe vagy eperbe, de a nyári melegben az uborkafagyi is a helyiek nagy kedvencévé vált.

De nem csupán a gyümölcsöknél fektetnek nagy hangsúlyt a természetes alapanyagokra: a mákfagyi is fél kiló színtiszta mákból készül. A tejalapú fagyik, így a pisztácia és a mandula alapporai is Olaszországból érkeznek, míg az állandó zsírtartalmú nyers bio tejet egy dunaharaszti tehenészet szolgáltatja. A tejmentesen táplálkozóknak ugyanakkor elérhető rizstejes és mandulatejes változat is.

Ősztől kávézóként várják a környékbelieket

“A célközönségünk elsősorban a 30-50 év közötti családos emberek: rengeteg anyuka és apuka érkezik hozzánk a gyerekekkel közösen fagyizni. Most, hogy jön az iskolakezdés, a kávézónk remek helyszín a reggeli kávéhoz, de a munkába indulók is gyakran betérnek hozzánk, hiszen reggel héttől egészen este hétig nyitva tartunk” - teszi hozzá a társtulajdonos.

A reggelizőket frissen sütött pékáru, így croissant, fahéjas és juhsajtos tekercs, mentes és különleges sütemények várják, de október végéig marad a fagyi is. Habár télen az Édesem klasszikus, beülős kávézóvá alakul, várhatóan még ekkor is elérhető lesz 2-3 tégely az évszaktól függetlenül fagyizni vágyók számára. Napindítónak pedig tökéletes az olasz Vergnano, a világ élvonalába tartozó kávékülönlegesség, amelyet az ismert színész, Dustin Hoffmann neve fémjelez.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.