Dzsungelrock Budán

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

A lokáció telitalálat: a hegyvidéken élő budai lakosok és a környéken dolgozók tényleg csak maximum a MOM Parkig jutnak el, onnantól számukra valahogy megáll a világ. Épp ennek okán tökéletes találkozási pont, egy laza gasztrohely nyílt számukra a bevásárlóközpont bejárati szintjén december végén: a Spíler Buda, a Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja.

18-22 fő szolgálja ki a gyakorlatilag egész nap érkező vendégeket, akiknek összetételére jellemző, hogy alapvetően  hazánk fiai, lányai. Hétvégeken - péntek-szombat este - a baráti társaságoké a főszerep, a vasárnap déli nyitva tartás során főként gyerekes családok keresik fel a legifjabb Spílert.

Magyar alapanyagokból készülnek a burgerek, ausztrál, argentín, amerikai húsokból sütik a konyhán a prémium kategóriás steakeket, újvilági borokat (a ház bora is egy ausztrál rozé) kínálnak hozzá. A burger fogy leginkább - egy-egy pénteki vagy szombat este 30-40 adag is kikerül belőle a vendégek elé.

A hely alaprajza és kialakítása is különleges, nemcsak kínálata: egy kávézó volt itt korábban, meg egy folyton szeles árkádsor, ebből a kettőből együtt alakítoták ki Royék - Bara Ákos belső építésszel közösen - azt a csupa üveg, mindössze egy főfallal rendelkező, játékos vendégteret, ahol az izgalmasan pirosra festett bárpult éppoly hangsúlyos szerepet kap, akárcsak a sok élő zölddel tartkított, kényelmes bőrkanapékkal, jópofa lámpákkal, és különféle, kicsit a Hard Rock Cafék stílusára hajazó zeneszerszámokkal felvértezett, pozitív hangulatot árasztó belső tér. Ahol persze folyton szól a rock, a felszolgálók figyelmesek, az ételek magas minőségűek -  áruk magasabb, mint a Gozsdu-udvar spílerei esetében -, és az italok is mind azt szolgálják, amit az egész étterem sugall: élményt adni, de nem görcsösen, és kimódoltan, hanem hogy lazán, jó hangulatban töltsön itt el akár pár órát a vendég. 

Íme, néhány finom falat:

 


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.