hirdetés
hirdetés

Eger, Mátra, Bükk: teltházas szállodák az év végi ünnepeken

Az év végi jeles ünnepekre kitárják kapuikat a hotelek és várják a kikapcsolódni, pihenni, szórakozni vágyók vendégeket. Körképünkben egri, bükki és mátrai szállodákban érdeklődtünk arról, hogyan készülnek a karácsonyra és a szilveszterre.

hirdetés

Az Afrikára hajazó, felsőtárkányi Hotel Bambarától megtudtuk karácsonyra ugyan kevesebb vendéget várnak, de szilveszterre telt házra számítanak. Az augusztusban megnyitott többnyire hazai turisták érkeznek az ország különböző részeiből, közöttük szép számmal Budapestről is. December 29-én  elő-szilveszteri bulit is tartanak. Az év utolsó napján afrikai kavalkáddal készülnek a mulatni vágyók szórakoztatására.

A 214 szobás patinás Hotel Eger-Parkban a férőhelyek több mint a felét már lefoglalták karácsonyra . A két ünnep között, december 27-29. között telt ház lesz a szállodában. Szilveszterre már csak néhány üres szobájuk van, amely még a vendégek rendelkezésére áll. Barta Dóra értékesítési menedzser a Turizmus Online-nak elmondta, hogy az érdeklődő turisták kilencven százaléka belföldi és nagyon kevés a külhoni vendégük.  A hotelben található Észak-Magyarország legnagyobb konferenciaterme, ahol a szilveszteri gálát rendezik, sokszínű programokkal és élő zenével

Kizárólag hazai

Vincze József, a hazánk második legmagasabb csúcsún, a 957 méteres Galyatetőn álló Hunquest  Grandhotel Galya igazgatója arról tájékoztatott, hogy karácsonyra és az esztendő utolsó napjára a 129 szobájuk nyolcvan százalékát foglalták le. Ez az arány a tavalyihoz hasonló. Kizárólag hazai vendégek érkeznek, főleg Budapestről. Szilveszter éjszakán ételkülönlegességekkel és kiemelt programokkal szórakoztatják a vendégeiket.

Telt szilveszter

Az ország egyik közkedvelt kirándulóhelyén Szilvásváradon a több száz éves neobarokk épületben kialakított La Contessa Katélyhotelben 45 reprezentatív szobával várják a turistákat. Ezek háromnegyed részét már karácsonyra elfoglalják az érdeklődők. Szilveszterre viszont telt házra számítanak. Pakuts Tamás igazgató érdeklődésünkre azt emelte ki, hogy főleg hazai turisták érkeznek, de Ausztriából, Németországból és Szlovákiából is várnak pihenni vágyó vendégeket. A szilveszterre exkluzív gálavacsorával készülnek.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk