Egy és más…

Akkor jó egy étterem, ha meghökkentő, ha belevésődik az ember sejtjeibe, hogy ott járt, ha máskor is szívesen visszaemlékszik rá – és nemcsak az ételek ízei okán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest tulajdonképpen fenekestül fordította fel és fordította meg eddig gasztronómiai koncepcióját: a nagypolgári, konszolidált megjelenésű étterem helyett mindössze félév leforgása alatt egy fesztelen, sok helyütt szemtelen hangulatú, a francia brasserie-khoz hasonló zajos, állandó zsibongással és élettel teli ÉS Bisztrót alkotott.

Felvállalva a főváros kellős közepén azt a koncepciót és elképzelést, hogy ne csak a szállóvendég, hanem ezentúl elsősorban és főként az utcáról,a Fashion Street felől betérő, igényes és érdekes gasztronómiai élményre vágyó hazai és külföldi üzleti vendég is állandó partnerük legyen.
És most nézzük sorban, miből áll az új Kempinski koncepciójának receptje! Először is felkérték Zsidai Roy-t, sikeres vendéglőst (Pierrot, 21, Pest-Buda, Spíler), hogy egy olyan autentikus helyet találjon ki, amely meghökkentő, mégis egyben családias. A konyha igazi, békebeli tradicionálisan magyar és közben felvállaltan osztrák is. Erről két, koncepciójukban teljesen eltérő egyéniségű séf, Roland Holzer főszakács és a néhány hónapra megbízott hazai „nagyágyú”, Litauszki Zsolt gondoskodik.

A bisztró megjelenésében egy vidéki kúria konyháját, egy családias vendéglőt idéz: a fapadlózat rusztikus, egyszerű fehér csempék borítják a falakat, a vizespoharak a retro világát idézik. Viszont a fém lámpaburák már a hagyományos közép-európai kávéházi világítás modern megfelelői. Az üveges-tükrös elválasztó fal, valamint a dombormintás alumínium mennyezeti elemek ugyancsak városias karakterre utalnak. Az éttermet úgy tervezték, hogy szükség szerint kisebb egységekre lehessen tagolni. Az ÉS üveghomlokzata előtti nyári terasz szoros kapcsolatot teremt a bisztró és a Fashion Street között, így még inkább bevonzza majd a járókelőket.
És most az ízekről: mivel az április 4-i bemutatóra még nem készült el az étlap, így Emile Bootsma szállodaigazgató útmutató szavai alapján közölhetjük: áraik ezentúl harminc százalékkal lesznek alacsonyabbak, mint korábban.

Kérdés: hogyan kommunikálják majd, miképp jut el a fogyasztóhoz az üzenet? Mert ha eljut, hogy itt valóban minőségi alapanyagokból készül, és bármikor rendelhető egy pacalpörkölt zsemlegombóccal, vagy egy citromos szalontüdő, avagy egy igazi, békebeli császármorzsa – ahogy azt anno Bécsben is kínálták -, nos, akkor nagy sikert jósolhatunk a budapesti gasztronómia tavaszi palettáján a legújabb, igazán izgalmas ecsetvonásának.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.