hirdetés
hirdetés

Meghosszabbították a népszerű "titkos gyűjtemény" kiállítást

Bő egy hónappal tovább, május 4-ig tekinthető meg Győrben a "titkos gyűjtemény" - közölte szerdán az MTI-vel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója.

hirdetés

"A nagy siker, országos érdeklődés mellett arra tekintettel döntöttünk így, hogy ez az anyag többé nem kerül így, együtt bemutatásra. Ötezer látogatónál is többet fogadott már a tárlat, ami egy vidéki múzeumnál szép eredmény" - mondta Grászli Bernadett.

December elején érkezett a városba az úgynevezett "titkos gyűjtemény", Kövesi István egykori újlipótvárosi mészáros harminc éven át lappangó kollekciója.

Forrás: romer.hu
Forrás: romer.hu
Ez volt az első pillanat, amikor a tulajdonosok lakásán kívül együtt volt a csaknem 130 kép. Az elmúlt évtizedekben csak a gyűjtemény hét-nyolc darabja volt megtekinthető kiállításon - jelezte akkor az igazgató.

A műalkotások között klasszikus Rippl-Rónai-, Vaszary-, Mednyánszky- és Csók-munkák épp úgy megtalálhatók, mint korai Bortnyik-művek és Perlmutter-alkotások. Az igazgató a kollekció tulajdonosainak óvatosságára hivatkozva csak annyit mondott: a gyűjtemény darabjai "különböző helyekről érkeztek Győrbe", a részletekkel kapcsolatos kérdéseket azonban elhárította.

A titkos gyűjteményből november végén Budapesten, a Kieselbach Galériában nyílt tárlat, ahol bemutatták Molnos Péter művészettörténész kötetét is a kollekcióról. Akkor elhangzott, hogy a gyűjteményt Kövesi István újlipótvárosi mészáros a második világháború után mintegy két évtized alatt építette fel, a kollekciót halála után örökösei szinte hiánytalanul megőrizték.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés