Egyre jobban szeretnek minket az izraeli turisták

Magyarország négy éve folyamatosan részt vesz Tel Aviv és a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, az IMTM (International Mediterranean Tourism Market) kiállításon, mely idén 22. alkalommal, február 9. és 10. között várta a látogatókat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kiállítás területe évről évre nagyobb, tavaly már 4700 négyzetméteren, 370 standon 40 ország 1450 kiállítója vonultatta fel kínálatát. Nem csak a kiállítás területe, hanem az azt felkereső – szakmai és nagyközönségi látogatók – száma is évről évre nőtt. Tavaly már összesen 24.100 látogatót fogadtak, köztük 14.900 szakmai vendéget. Idén a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

A hazánk turisztikai vonzerőit bemutató magyar nemzeti standon a Magyar Turizmus Zrt. mellett 4 társkiállító, az Aria Hotel Budapest, a Hunguest Hotels, a Robinson Tours és az 1000 Út Utazási Iroda kínálta szolgáltatásait.

A magyar standot dr. Nagy Andor izraeli nagykövet nyitotta meg február 9-én. Az eseményt az Operettszínház táncosainak bemutatója színesítette. A Magyar Turizmus Zrt. vezetőségét Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettes képviselte a kiállításon. A magyar standot felkereste Yariv Levin, Izrael turisztikai minisztere is.

Egyre többen jönnek hozzánk Izraelből

Magyarország egyre népszerűbb úti cél az izraeli utazók körében: a KSH adatai szerint 2015 első 11 hónapjában több mint 256 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein az ázsiai országból érkezők. Ez közel 10%-kal haladja meg az előző év azonos időszakának adatát. Az izraeli lakosság utazási kedve évek óta nő. Míg 2000-ben 3,5 millió, 2011-ben közel 4,5 millió, 2013-ban pedig már közel 5 millió kiutazást tartott nyilván az izraeli statisztikai hivatal. Az utazások számának növekedésével a turisztikai kiadások összege is folyamatosan emelkedik, mely 2013-ban megközelítőleg 6 millió USD-t jelentett. Az izraeli utazók számára a tengerparti pihenés, a városlátogatás és az egészségturizmus a fő motivációk. Utóbbi kettő esetében Magyarországot is vonzó úti célként tartják számon. Hazánk esetében nem szabad megfeledkezni a családlátogatás, valamint a vallási motivációk jelentőségéről sem. Az utazás során a biztonság rendkívül fontos szempont az izraeli utazók számára.

A Magyar Turizmus Zrt. elsődleges célja, hogy növelje Magyarország láthatóságát az izraeli turisztikai piacon. Ennek érdekében a fiatalabb utazókat is hatékonyabban kívánja megszólítani a társaság, aminek kiemelt eszköze az online kommunikáció. A fiatalok mellett az orosz nyelvű izraeli közönség is fontos célcsoportja a marketingtevékenységnek. További cél a Budapest-központúság oldása, amelynek alapja az egészségturisztikai szolgáltatások mellett az aktív és ökoturizmus lehet. Mindezeken túl ki kell emelnünk hazánk gasztronómiai sokféleségét, melynek egyik kulcseleme a magyarországi zsidó konyha, amit szintén hangsúlyoznunk érdemes a kommunikációnkban. – foglalta össze az izraeli piacra irányuló nemzeti marketingtevékenység lényegét Glázer Tamás.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.