hirdetés
hirdetés

Éjszakai pincetúra nyári napforduló idején

Tizedik alkalommal rendezik a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely a Somló Fesztivállal kiegészülve június 16-án és 17-én huszonöt helyszínen kínál programokat.

hirdetés

Tíz év alatt a régió legnagyobb szabadtéri boros rendezvényévé nőtt Somlói Éjszakai Pincetúra időpontja hagyományosan a nyári napfordulóhoz kötődik, az esemény pedig szorosan kapcsolódik a helyi Szent Iván-éji tűzgyújtás tradícióihoz.

A pincetúra 2022-től a Somló Fesztivállal kiegészülve vált kétnapos eseménysorozattá. A vulkanikus borvidéken gazdálkodó borászatok, éttermek és az eseménysorozathoz csatlakozó egyéb helyszínek ilyenkor mind más-más programmal várják a vendégeket.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
 

Június 16-án, a Somló Kapuja Látogatóközpontban rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival.
Másnap délelőtt a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, majd kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal várják a családokat.
Az idei jubileumi évet ünneplendő a helyiek úgy döntöttek, hogy megszervezik az ország legnagyobb koccintását: szombaton 18 órakor egy pohár borra vendégül látnak mindenkit a Szent Margit-kápolna parkolójában.
Aznap 22 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra.
A részletes program a https://ejszakaipincetura.hu linken érhető el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk