hirdetés
hirdetés

Elektromos buszok Egerben

Hat elektromos autóbusz állhat forgalomba Egerben

hirdetés

Az országban az elsők között Egerben is tisztán elektromos hajtású autóbuszok állhatnak forgalomba 2022-ben, a Zöld Busz Program keretében.

facebook.hu
facebook.hu
 

A fejlesztés elsősorban az itt élők és a megye más településeiről a városba érkezők kényelmét és egészségesebb környezetét szolgálja. Emellett azonban a hazai turizmus egyik legvonzóbb vidéki célpontjaként a hevesi megyeszékhelynek a környezetvédelem terén is fontos példát mutatnia.
 Ezzel Győr, Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Szolnok és Szeged mellett Eger tömegközlekedésében az elsők között jelennek meg jövőre a korszerű, elektromos autóbuszok.     

Az unióval összhangban 2050-ig vállalt hazai klímacélok eléréséhez elengedhetetlen a közlekedési szektor károsanyag-kibocsátásának jelentős mérséklése. Magyarország célja, hogy 2030-ra villamosenergia-termelésének 90 százaléka mentes legyen a szén-dioxid-kibocsátástól.
 A Zöld Busz Program a közösségi közlekedésben üzemeltetett buszok átlagéletkorát, károsanyag-kibocsátási értékeit és fenntartási, üzemeltetési költségeit hivatott csökkenteni. A modernizálás egyúttal az utazási szolgáltatások minőségét is javítja.
    

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk