hirdetés
hirdetés

Élethosszi havi járadék az egyiptomi busztragédia károsultjainak

Nyolc évvel a szörnyűség után komoly előrelépés történt Hurghadában történt busztragédia ügyében. A balesetben tizenegy ember vesztette életét, a sérültek közül pedig jó páran maradandó sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok és a sérültek között gyerekek is voltak.

hirdetés

Mint ismert a károsultak már hosszú évek óta küzdöttek azért, hogy a bíróság kötelezze az utazási irodát (a ma már nem működő Best Reisen - A Szerk.) véghatáridő nélküli, havi kártérítés kifizetésére, és most úgy tűnik, hogy hamarosan hozzájuthatnak a pénzükhöz. Fővárosi Törvényszék részben megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét és két kártérítési perben is jogerős részítéletet hozott. Ők voltak azok a károsultak, akiknek havi 70 illetve 300 ezer forintot ítélt meg a bíróság elsőfokon. Előbbi a gyermekét, utóbbi pedig a bal karját és a jobb fülét is vesztette el a balesetben. Mivel a két károsult kára a külföldi felelősségbiztosító társaságok kártérítési kifizetéseivel sem térült meg maradéktalanul, ezért a balesettel összefüggésben bekövetkező vagyoni és nem vagyoni károk járadék formájában történő megtérítése céljából keresetet terjesztettek elő az alperessel szemben.

Az elsőfokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság korábban megállapította az alperes teljes kártérítési felelősségét, amely döntést a másodfokú bíróság és a Kúria is helybenhagyott. Ezt követően az elsőfokú bíróság az eljárást valamennyi felperest érintően az összegszerűség körében lefolytatta, amely során kötelezte az alperest, hogy a két károsult részére véghatáridő nélkül – meghatározott összegű – havi járadékot fizessen meg. A károkozó a ténylegesen bekövetkezett kár azon részét köteles megfizetni, ami máshonnan nem térült meg. Ez azt jelenti, hogy az alperes a vele szerződésben lévő felelősségbiztosító társaságok által korábban már kifizetett kártérítési összegeket beszámíthatja a havi rendszerességgel fizetendő járadékok összegébe. Ikanov Gábor, az egyik károsult védője nyilatkozott lapunknak a jogerős döntés után: A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a korábbi elsőfokú ítéletet. Ez azt jelenti, hogy jövő év januártól életük végéig jár a két károsultnak a járadék. A többi károsult esetében még nem született jogerős döntés, de várhatóan az ő esetükben is hasonló döntés születik. – magyarázta Ikanov.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk