Elköltözik az idei, tízéves KávéBár Bazár

Idén február 9-10-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a 10. jubileumát ünneplő KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több, mint negyven kiállító termékeit; kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. Hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák egyaránt megjelennek a kiállítók között, s a kóstolások mellett persze vásárolni is lehet. Csúcsminőségű tételek érkeznek az eseményre, s a hazai piac színe-java képviselteti magát.  

A két nap során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át, s a nyertes képviseli hazánkat a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, s idén is erősnek ígérkezik a mezőny itthon. A „civil” kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket, s a megmérettetés a professzionális verseny szabályai szerint zajlik.

Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború - Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig. Ugyanakkor nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, sőt, még robotok felbukkanására is számíthatunk!

Szombaton 13:00 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávé-kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, s a napot pezsgő-mesterkurzus zárja.

Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal. Nem kevésbé izgalmas a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül szóba, majd pedig elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező 19grams pörkölő, amely workshop keretében is bemutatkozik, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve.

A standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható, lesz kávékoktél-kóstoló, saját kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava és prosecco-kóstolók, és egyéb limitált kóstolóprogramok, mind a belépő árában. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából, sőt, teakoktélból sem lesz hiány!

Idén bővített gasztro-választékkal is készülnek a szervezők; sushi, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók a standokon. A kávék, teák, borok, buborékok, sörök és párlatok korlátlan vagy limitált kóstolását, valamint egy palack ásványvizet is tartalmaz a belépő. A nagyközönséget és szakmát egyaránt váró hétvégi esemény 11:00-19:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, live DJ fokozza a hangulatot, s két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, szórakozni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.