Ez a Savaria Karnevál legjobb bora

A Savaria Történelmi Karnevál második évtizede otthona a hazai boroknak és borászatoknak.

A tradíciókra, hagyományokra épülő rendezvényhez szorosan kapcsolódik a Savaria Karnevál Legjobb Bora verseny, melynek az idei évben a Wagner Vendégudvar adott otthont.

Az immár 19. alkalommal megrendezett versenyre 25 fehér-, 23 vörös-, és 8 rosébort neveztek be a borászok.

 

A hagyományos 100 pontos rendszer szempontjai alapján 10 okleveles borbíró (Alasz László, Jagodics Attila, Laki Balázs, Böröcz Tamás, Horváth Gábor, Palotás József, Schützenhoffer Gergely, Halász Tamás, Tömő Szabolcs, Wawrzsák László) kóstolta végig a borokat.

A versenyre nevezett borok többsége az idei évben is a Balatoni és a Villányi borvidékről származik, de a soproni és szekszárdi borvidékről is érkeztek szőlőnedűk. Külön öröm a szervezők számára, hogy Csongrád-Csanád megyéből, Zalából, Tolnai és Somlói borvidékről, sőt Pécsről is érkezett nevezés.

A nyertes, a Fekete Borpince 2018-as Patikárius cuvée-je lett, amit a top 9 borból választottak ki a bírák. A hatféle szőlőből készült vörösbor nagyon jó választás, ha könnyen fogyasztható, nyári vörös tételre vágyunk. Tikkasztó nyári napokon behűtve napközben is fogyasztható, de hűvösebb estéken hűtés nélkül is kellemes, beszélgetős társaság bor.

 

Forrás: Turizmus Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?