Ezek a legszebb hazai vendéglátóhelyek

Kiderült, hogy melyek a legszebb és legkreatívabb hazai vendéglátóhelyek: a hétvégén a Kiosk Budapestben kihirdették a Gastro Design verseny eredményét.

A Gastro Design pályázatot idén első alkalommal hirdette meg a Professional Publishing Hungary Kiadó két szaklapja, a Turizmus Trend / Vendég & Hotel és a Kreatív a vendéglátóhelyeknek. A verseny a korábbi Étlap és itallap, illetve Kert Trend versenyek kibővített és továbbfejlesztett utódja. A verseny kiíróinak az volt a célja, hogy megtalálják az ország legszebb belsőtereit, kerthelyiségeit, étlapjait, arculatait és kiegészítőit.

Összesen 82 pályázat érkezett be a kiadóhoz, ezek közül végül a zsűri 31 pályamunkát juttatott a döntőbe. 

Zsűritagok voltak:

– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató

– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető

– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos

– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos

– Mészáros Marianna, Danubius Hotels, hirdetési és pr-menedzser

– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész

– Ráday Dávid, Hello Woods

– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő

– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, erről részletesebben Krémer Julianna, a Professional Publishing Hungary művészeti vezetője, egyben a zsűri tagja beszélt a díjátadón.

„Szerintem az idei Gastro Design versenyre beérkezett pályázatok színvonala elérte azt a színtet, amikor jók közül lehetett a legjobbakat választani. Végre szimbiózisba kerültek a design, a belsőépítészeti adottságok és a vendégek elvárásai. Itthon szerencsére kivételes helyzetben vagyunk, egyedülálló a romkocsma kultúránk, rengeteg a szórakozóhely, számtalan a lehetőség. Elindultunk a lomtalanításból berendezett helyektől és elérkeztünk egy letisztult, átgondolt design- és térkialakításához, unalmas belsejű éttermektől eljutottunk az egyedi stílusú, gyönyörű berendezésű, átgondolt belsőterekhez, illetve a hozzájuk tartozó arculathoz. Az étkezés, a szórakozás életünk egyik legfontosabb része, azáltal nem csak funkció, hanem a benyomás, a hangulat alapján választunk.

A beérkezett pályázati munkák nagy része ennek megfelelt, magába foglalva mai grafikai trendeket, betartva az adott épület stílusát, felhasználva és kiemelve a legjellegzetesebb elemeket. Az arculatok többsége egyedi, jól felismerhető, könnyen megjegyezhető, tipográfiailag profi módon megoldott alkotás. Az online az a terület, ahol érdemes még fejlődni, keresni új megoldásokat. Mivel online felületeken rendkívül sok információ átadható, könnyen lehet kapcsolatot kialakítani. Nem csak a szép ételfotó a lényeg, legyen ez a mottó”, zárta gondolatait a művészeti vezető.

A versenyre tehát összesen 82 pályázat érkezett, leginkább vendéglátóhelyektől, de akadtak belsőépítészeti stúdiók által beadott nevezések és ügynökségi oldalról érkezett pályázatok is. A díjátadón végül összesen 9 kategóriagyőztest hirdettek ki, két pályázó különdíjat kapott, továbbá két közönségdíj és 20 oklevél került kiosztásra a döntőbe jutott és dobogóra került helyezetteknek. Az összes döntős, díjazott és különdíjas nevező matricát is kapott, amit fel lehet ragasztani a vendéglátóhely bejáratára. Egyes kategóriákban a zsűri nem hirdetett első helyezettet, és volt, ahol megosztott díjat osztott ki.

És végre következzenek a díjazottak:

 A Vendég & Hotel különdíját érdemelte ki a legtudatosabban végiggondolt kreatív koncepció és a végig szem előtt tartott magas éttermi színvonal miatt:

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN

La Perle Noire restaurant & lounge pályázó: Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1. helyezett: Fruccola pályázó: Míves Kft. társpályázó: Grafia Stúdió Bt.

 WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG:

Döntőbe jutottak:

ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

Legelő Salátabár pályázó: Legelő Kft.

LouLou Honlap pályázó: PLP-Vár Kft.

Akvárium új weboldal pályázó: Akvárium Klub Kft.

 LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT - 40 fő alatti vendéglátóegységek

3. helyezett: Hotel Glorius Makó grafikai arculata Pályázó: IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

2. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft.

1. helyezett: Funky Pho logó Pályázó: Funky Pho Kft.

 

40 fő feletti vendéglátóegységek:

Döntőbe jutott:

Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Pályázó: Art Force Design Kft.

Marriott Hotel Pepper's arculat Pályázó: UP Hungary Kft.

2. helyezett: Akvárium arculat Pályázó: Akvárium Klub Kft.

megosztott 1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

megosztott 1. helyezett: TERMINAL Étterem és Bár arculat Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft. Társpályázó: VISIONARY 7 Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

Döntőbe jutott:

DiVino Borbár Gozsdu udvar Pályázó: DVN Borbár Kft.

2. helyezett:Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői

Pályázó: Agro-Flott Kft.

1. helyezett: Bagetellini by Villa Bagatelle Pályázó: duplaW Kft. Társpályázó: POP-Design Kft.

 

Nézze végig képgalériánkat!

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt

2. helyezett: Bazár Hostel Pályázó: Bazár Hostel Kft.

1. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft. 5. b.

 VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett

Döntőbe jutott:

Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Pályázó: Mellow Mood

LouLou Enteriőr Pályázó: PLP-Vár Kft.

Loft a tavon - Robinson étterem Pályázó: Euro-Profi Kft Robinson Étterem

FILO BAR Pályázó: FILO-FOOD DRINK KFT. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

2. helyezett: Kocka Bár & Grill Pályázó: Mokoloko Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

megosztott 1. helyezett: Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Pályázó: Agria Vino 2010 Kft. Társpályázó: Arkt Építészeti Stúdió, Apacs Stúdió Kreatív és Grafikai Bt.

megosztott 1. helyezett: Malom Bisztró Pályázó: Chill Zone Catering Kft.

A zsűri a beadott anyagok alapján ebből a kategóriából választotta ki az ország legszebb étterme című díj nyertesét. A beadott pályázati anyag alapján a zsűri úgy gondolta, hogy ez a vendéglátóegység nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedik a szektorból és belső kialakításával egy remek példa a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnra.

Az ország legszebb étterem címet nyerte a TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft.

 6. VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR

Döntőbe jutott:

Café Alibi Pályázó: LAOS Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

3. helyezett: ARAZ belső terasz design Pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

2. helyezett: The Bigfish Seafoodbistro Pályázó: Fish &Friends Kft.

1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

 

Az Instagramon meghirdetett közönségszavazáson közönségdíjas lett a Filo Bar Pályázó: Filo-Food Drink Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft. és a Központ Bisztró Pályázó: Központ Bisztró Kft.

A díjazottak az eredményhirdetés után a Kiosk Budapest finger food menüjét kóstolhatták végig.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?