hirdetés
hirdetés

Ezek a világ legbiztonságosabb légitársaságai

A légicégek biztonsági auditjával foglalkozó Airline Ratings újra a Qantast választotta a világ legbiztonságosabb légitársaságának, a fapadosok kategóriájában pedig a Wizz Air is szerepel - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A szaklap a cikkében azzal indokolta a döntést, hogy az ausztrál légitársaság a világ legidősebb, üzemszünet nélkül működő légicége, és több olyan intézkedést is bevezettek már, amelyek a baleset megelőzését is szolgálják. Ezek között említették a repülési adatrögzítők folyamatos, valós idejű nyomon követését, és a precíziós landolási eljárások bevezetését is.

A lista szerint ezúttal a 10 legbiztonságosabb légitársaság sorrendben a Qantas, a Qatar Airways, az Air New Zealand, a Singapore Airlines, az Emirates, az EVA Air, az Etihad Airways, az Alaska Airlines, a Cathay Pacific és a British Airways lett. A 10-es listába tehát egyetlen európai vállalat fért be, előtte távol- és közel-keleti légicégek, valamint egyetlen amerikaiként az Alaska Airlines foglal helyet.

A nagyobb, 20-as listába rajtuk kívül felkerült még sorrendben a Virgin Atlantic, a Hawaiian Airlines, a Southwest Airlines, a Delta, az American Airlines, a SAS, a Finnair, a Lufthansa, a KLM és a United Airlines. A szaklap szerint mindegyik légitársaság kiemelkedik a többi közül, mert sokkal többet tettek a repülés biztonságáért, rengeteg pénzt fektettek innovációba és új repülőgépek vásárlásába.

Az Airline Ratings most már a diszkont légitársaságokat is listázza repülésbiztonsági szempontból, bár köztük sorrendet nem állít fel, így (ábécé-sorrendben) a legjobb 10 fapados az Air Arabia, az Allegiant, az Easyjet, a Frontier, a Jetstar, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet, a Westjet és a Wizz Air.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk