Fehér homok és vulkánok – bemutatkozott Fuerteventura és Lanzarote

Sokak számára a Kanári-szigetek egyet jelent Tenerife és Gran Canaria szigeteivel, pedig október 30-ától már Lanzarote és Fuerteventura is megközelíthető a Wizz Air közvetlen járatával Budapestről. Annak érdekében, hogy a tűz és a bor szigete, Lanzarote, valamint a legmelegebb Kanári-sziget – egyben vízisport-paradicsom –, Fuerteventura is felkerüljön azon leendő utasok térképére, akik olyan helyet keresnek, ahol egész évben strandidő, rengeteg látnivaló, szolgáltatások és érintetlen természet, valamint nyugodt, mégis nyüzsgő élet van, a ViaSale Travel utazási iroda munkatársai egy egész napos bemutató keretein belül elhozták a szigeteket Budapestre.

Az eseményen megjelent Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója, Héctor Fernandez, a Lanzarote Turisztikai Hivatal elnöke, Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója, Rayco Lopez, az Oasis Park Fuerteventura értékesítési igazgatója, dr. Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője, Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula, José Ángel López Jorrín, Spanyolország budapesti nagykövete, valamint előadást tartott Szabó László és dr. Förstner György, a ViaSale Travel Canarias munkatársai. Először Spanyolország budapesti nagykövete köszöntötte a jelenlévőket, aki a Kanári-szigetek meglátogatását személyesen is javasolta minden jelenlévőknek.

Fuerteventura: 150 kilométernyi fehér homok és az aranyérmes kecskesajt

Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója elmondta, ez az első alkalom, hogy a két sziget közös bemutatót tart, majd hozzátette: Fuerteventura és Lanzarote nem versenytársak, hanem kiegészítik egymást. Megtudtuk, hogy a Kanári-szigetek Afrikához legközelebb eső szigetének, Fuerteventurának 120 ezer lakosa van, és 110 ezer férőhellyel várja a szigetre érkező turistákat. 2016-ra hárommillió turistaérkezéssel számolnak, legfontosabb küldőpiacuk pedig Németország – innen egymillió látogatóra számítanak az idén. A szigeten 45 négy- és ötcsillagos szálloda található, emellett pedig számos más kategóriájú szállás is, és az igazgató kiemelte, hogy itt van a Kanári-szigetek legszebb tengerpartja – több mint 150 kilométernyi fehér homokos partszakasz húzódik ugyanis itt. A szigeten garantált a jó idő, az éves átlaghőmérséklet 24 Celsius-fok. Fuerteventura igazi üdülőparadicsomnak számít a sportolók és sportot kedvelők körében – több ország olimpiai csapata is itt készül fel egyes versenyekre, de a windszörf és kiteszörf világbajnokságot is a szigeten szokták tartani. Itt található továbbá a Kanári-szigetek legnagyobb állatkertje, az Oasis Park, ami – mint a park értékesítési igazgatójától, Rayco Lopeztől megtudtuk – nem egy hagyományos állatkert: a nyolcezer négyzetméteren elterülő, botanikus kerttel bővített parkban lehetőség van kapcsolatot teremteni az állatokkal – a látogatók a legtöbbjüket megérinthetik és megetethetik. A sziget specialitása egyébként a kecskesajt, ami számos nemzetközi díjat söpört már be. Fuerteventura elkötelezett az ökoturizmus mellett, nem tömegturizmust, hanem minőségi turizmust szeretnének, a sziget egésze bioszféra-rezervátum. A ViaSale Travel számos izgalmas programot kínál a desztinációban, többek között a nagy szigettúrát, melynek során Corralejo sivatagos tájaitól kezdve kilátókon és világítótornyokon át a gyógynövényfarmig számos izgalmas helyszínt bejárhatnak a turisták, és természetesen lanzarotei kiruccansára is lehetőség van épp úgy, mint a különböző hajókirándulásokra vagy akár mélytengeri horgászatra, mely során akár marlint, tonhalat vagy barracudát is foghatunk.

Lanzarote: a vízalatti múzeum és a vulkánok szigete

A szintén közel hárommillió turista által látogatott Lanzarotéről a helyi turisztikai hivatal elnöke, Héctor Fernandez adott bővebb tájékoztatást. A desztináció szlogenje nem más, mint „La isla diferente”, vagyis „A más sziget”. Héctor Fernandez elmondta, hogy Lanzarote mind tájakban, mind színekben az ellentétek szigete – szintén bioszféra-rezervátum –, ahol partmenti sétányok, álomszép öblök – például a hangzatos nevű Papagayo strand –, vulkanikus területek és egységesen fehérre festett, zöld vagy barna ablakokkal díszített házak találhatók. A sziget vulkanikus eredetű, az 1730-as években és az 1824-ben kitört vulkán formálta mai képére. A ViaSale Travel kínálatában itt is elérhető a nagy szigettúra – mint ahogy Fuerteventurán, úgy itt is magyar nyelven –, melynek során a turistákat olyan helyekre viszik el, mint a ma is működő sólepárló telep, egy barlangszerű sziklaképződmény, ahol megfigyelhető a tenger pusztító ereje vagy a Timanfaya Nemzeti Park, amely különösen nagy attrakciónak számít, hiszen a föld hőmérséklete egyes területein olyan magas, hogy ha egy mélyedésbe vizet öntenek, az gejzírként tör fel a magasba, az eldobált száraz gallyak pedig mintha maguktól gyulladnának meg. Ezen a szigeten is számos négy- és ötcsillagos szálloda közül válogathatnak a vendégek, de az alacsonyabb besorolású hotelek is ugyanúgy megtalálhatók. Lanzarotén szintén fontos a sportturizmus, sőt, a sziget célja, hogy európai sportcentrummá váljanak. A különböző sportrendezvények és aktív kikapcsolódási formák mellett természetesen a búvárkodás is népszerű itt, sőt még vízalatti múzeum is van – elsüllyesztett szobrokkal –, amely akár a felszíni búvárok számára is megcsodálható. Ha pedig helyi specialitás, akkor borok: a sziget fehérborai ugyanis sokak által elismertek, népszerűségük miatt még exportálják is azokat.

Biztonságos desztinációk

Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója kiemelte, hogy a Kanári-szigetek – azon belül is Fuerteventura és Lanzarote is – kimondottan biztonságos desztinációnak számítanak, sem terrorcselekménytől, sem például zsebtolvajoktól vagy rablóktól nem kell tartani. Hozzátette, hogy a kórházi ellátás kiváló, de az Európai Egészségbiztosítási Kártya helyett azért a teljes körű utasbiztosítást javasolta, hiszen akkor nem vagyunk az állami orvosi ellátáshoz kötve, mint az egészségbiztosítási kártya esetében.

Szabó László, a ViaSale Travel igazgatója bemutatta az utazási iroda kínálatában szereplő szállodákat is, melyek között még a háromcsillagos hotelek is rendkívül szemrevalók. Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula elmondta: bár a Kanári-szigetek egzotikus úti célnak számít, mivel közigazgatásilag Európához tartozik, ezért a színvonal is európai szintű a szigeteken.

A megjelent utazásközvetítőknek Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője elmondta: fontos, hogy figyelmeztessék utasaikat arra, hogy időben foglalják le utazásaikat, mert a kieső desztinációk miatt a többi úti cél – többek között a Kanári-szigetek – szállodái is hamar meg fognak telni.


Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat

Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat 

Az új vonatvonal a turisták számára is lehetővé tenné, hogy minél többet fedezzenek fel Costa del Sol izgalmas turisztikai látványosságaiból.
Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással

Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással  

A részvételhez csupán az ivie városnéző alkalmazást kell letölteni.
Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója

Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója 

London kiváló vasúti összeköttetésekkel rendelkezik a környező városokba, ahol számtalan csábító egynapos kirándulási helyszín található.
Osztrák paradigmaváltás a turizmusban

Osztrák paradigmaváltás a turizmusban 

A turizmussal kapcsolatos fontos kérdésekre adhat választ Ausztria több kezdeményezése és kiállítása.
Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban

Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban 

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt.
Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban

Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban 

Az előzetes foglalások alapján biztosra vehető: idén is sok magyar vakációzik az Adrián.
Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?