hirdetés
hirdetés

Felfüggesztette sármelléki járatait a moszkvai Utair

Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre, de az év második felében már várhatóak charterek Oroszországból.

hirdetés

Papp Gábor, a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t működtető Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére szerdán felidézte, hogy már az elmúlt hónapokban is volt némi bizonytalanság akörül, hogy elindulnak-e március végén a heti járatok a moszkvai Vnukovo reptér és Sármellék között. A rubel árfolyamának jelentős ingadozása, illetve az orosz gazdasági helyzet miatt vált kétségessé a heti járatok indulása, s ezeket végül az Utair légitársaság fel is függesztette, az év második felében azonban már várható charterek érkezése.

A polgármester hozzátette: nem egyedül a sármelléki repülőteret érinti ez a probléma, hiszen világszerte több jelentős repülőtér is azzal kénytelen szembesülni, hogy orosz járatokat mondanak le, kevesebb gép érkezik. Orosz turisták ennek ellenére most is jönnek Hévízre, csak nem közvetlenül, hanem budapesti vagy bécsi leszállással.

Az Utair A321-ese (Forrás: Wikimedia Commons)
Az Utair A321-ese (Forrás: Wikimedia Commons)


A hévízi önkormányzat az Utairrel, illetve más légitársaságokkal is tárgyal, ezek eredményeként pedig várhatóan az év második felében indulhatnak el charterjáratok Moszkvából Sármellékre - jelezte Papp Gábor.

Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője korábban az MTI-nek elmondta: az már biztos, hogy április 11-étől újraindulnak a hévízi Mutsch Ungarn Reisen szervezésében immáron másfél évtizede több német nagyvárost Sármellékkel összekötő charterjáratok, amelyek sora idén svájci, zürichi járatokkal is kiegészül. A Lufthansa és az osztrák InterSky gépein kívül a már szintén hagyományosnak számító drezdai, erfurti és lipcsei charterek ugyancsak közlekednek idén, változatlanul a német Salamon Reisen szervezésében, a Germania légitársaság repülőivel.

Újdonság idén a Balaton melléki repülőtér kínálatában a Green Travel által először indítandó törökországi charter. Antalyába a török Freebird légitársaság első gépe június 16-án indul és utoljára szeptember 1-jén érkezik, de az érdeklődés már most meghaladja az előzetes várakozásokat.

A múlt évben 33 ezer utas fordult meg a sármelléki repülőtéren. Az oroszországi helyzet miatt idén lassabb forgalomnövekedésre számítanak, de így is legalább 36 ezer utast várnak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk