hirdetés
hirdetés

Felköszöntötték a 75 éves Csizmadia Lászlót

„Tradíció és megújulás a turizmusban és a vendéglátásban” címmel konferenciát rendezett a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, amelyhez két jelentős esemény adott indítékot: a Magyar Tudomány Ünnepe mellett a magyar turizmus képzés meghatározó alakját, Dr. Csizmadia Lászlót köszöntötték 75. születésnapja alkalmából.

hirdetés

Dr. Csizmadia László élete és tevékenysége valóban összeforrott a szakmával, a BGF KVIK szakmai oktatói tevékenységének korszerűsítésével, megújításával, nemzetközi kapcsolatainak kiépítésével, és még nagyon sok egyéb szervezői és tudományos tevékenységgel. Az ünnepelt mellett az emelvényen helyet foglalt Lasztovicza Jenő, az OSTB alelnöke, Dr. Zimányi Krisztina, az intézmény dékánja, és moderátorként Dr. Szalók Csilla tanszékvezető is.

Dr. Deák Imre (Danubius Nyrt. elnök) köszöntőjében a magyar vendéglátás sikeres szakmai fejlődéséhez nélkülözhetetlen nagy példaképnek nevezte, aki főállásán túl 18 szervezet tagja és tisztségviselője is volt. Dr. Niklai Ákos, az MSZÉSZ alelnöke laudációjából egy reneszánsz polihisztor képe rajzolódott ki, akinek tudása mellett kitartása, építő és optimista hozzáállása hozta meg a sikereket. Horn Miklós, a Kar jogelődjének, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolának volt igazgatója a magyar szakmai felsőoktatás megújítójaként ünnepelte, kiemelve a falusi turizmus hazai megszervezésben végzett elévülhetetlen tevékenységét is.

A Csizmadia László vezetése alatt létrejött oktatói gárda indította be az idegennyelvű képzést, szervezte a külföldön is végezhető gyakorlati félévek lehetőségének biztosítását, és elsőnek e kar adott EU akkreditált diplomát a végzősök kezébe. Külföldi partnerintézetek vezetői személyesen jöttek el Budapestre köszönteni Csizmadia Lászlót. Dr. Frank Mcmahon, a Dublin Institute of Technology nemcsak nagy magyar, hanem európai szintű oktatónak nevezte az ünnepeltet.

Méltató beszédet tartott Dr. Paul Krupp (Hochschule Kempten); Dr. Bill Nevett és Dr. Elisabeth Ineson (Manchester Metropolitan University) és a bredai egyetem képviselője. A méltatáson megjelent és köszöntőt mondott Dr. Nemes Andrea (NGM, főosztályvezető), és Horváth Gergely, Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató helyettese is. A konferencia szakmai előadásaira nagyrészt november 9-én, két szekcióban került sor. Az összesen 22 előadás anyagai beszerezhetőek a szervezőknél.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai