hirdetés
hirdetés

Fények Fesztiválja Lyon-ban

2022-ben a Lyon-i Fények Fesztiválja a "befogadás" szót emeli ki, és ez válik a program hívószavaként.

hirdetés

Idén a fény és a hang uralja Lyon-t - gyakorlatilag korlátozások nélkül. A francia város négy napig a fények otthona. A sötétedés beköszöntével a történelmi műemlékek, középületek, a terek és parkok a Fények Fesztiválja műalkotásainak vásznául szolgálnak. Egy költői esemény, amely kiutat mutat a sötétségből, és emlékeztet minket arra, hogy minden homlokzat újjáépíthető, ha rávetítjük saját fényünket.

 

A lyoni polgármester elmondta, “az idei fesztivált a tavalyihoz hasonlóan a lehető legnyitottabbá és elérhetőbbé akartuk tenni a családok és a gyerekek számára. Ez is egy interaktív fesztivál, hiszen 4 installáció a lakosokkal együtt készült, valamint ezt a fesztivált is az ökológiai felelősségvállalás jegyében szeretnénk megrendezni. Az alkotások LED-technológián alapulnak, ami azt jelenti, hogy az áramfogyasztása csekély. És ez nem csak a lyoniak - bár ez elsősorban az ő ünnepük -, hanem szélesebb körben is élményt ad", adja hírül az euronews.com tudósítása.

 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk