hirdetés
hirdetés

Fesztiválturizmus újabb lendülettel

Az elmúlt években a járvány miatti károk egyik nagy áldozatai voltak a fesztiválok is, amelyek eddig Magyarország vendégforgalmának egyik alapját adták. A nyári zenei fesztiválokra előszeretettel jártak belföldi vendégek mellett a külföldiek is, idén pedig újult erővel nyithatták kapuikat a nagy zenei fesztiválok.

(X)

hirdetés

Június 21. és 25. között zajlott a VOLT fesztivál, amire igencsak pozitív visszajelzések érkeztek, érezhetően nem csökkent a színvonal ennyi év kiesés és bizonytalanság után sem. Olyan hatalmas nevek érkeztek külföldről, mint a Passenger, Borgore, vagy a kanadai Sum 41. Hazai előadókból sem volt híján a fesztivál, a vendégek önfeledten szórakozhattak az Irie Maffia, Byealex vagy akár Esti Kornél koncertje alatt is, de rajtuk kívül is számos hírhedt hazai és külföldi előadó töltötte meg Sopront. A vendégek a kihagyott évek után úgy érezhették, mintha az unibet kaszinó főnyereményét ütötték volna meg, hisz sok fiatal várta a fesztiválszezon újra indulását. A VOLT fesztivál pedig csak a kezdet volt, hisz a nyár jobbnál jobb programlehetőségekkel kecsegtetett.

A június 29. és július 2. között megrendezett Balaton Sound is hozta a hozzá fűzött reményeket, hisz talán senkinek nem kell bemutatni a Marshmellot vagy Timmy Trumpetet, de a Halott Pénz is tiszteletét tette az eseményen. Sajnos akadtak előre nem látott nehézségek, mint az időjárás okozta kockázati tényezők, aminek köszönhetően a Majka koncert nem valósulhatott meg. Ennek ellenére a fesztivál hatalmas sikert aratott, amit mi sem tud jobban bizonyítani, mint hogy a hatalmas bulizás miatt még a szeizmográf is bejelzett a területen.

A július közepén megrendezett EFOTT már gőzerőkkel készült az újbóli megnyitásra, számos újdonságot hozva magával. A fesztivál idén nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra és a családcentrikusságra, ennek jegyében pedig az esti koncertek mellett napközben is programokkal készült a szórakozni vágyó fiataloknak. Ez viszont nem ment a koncertek rovására, meghallgathattuk John Newmant vagy Akont, magyarok közül pedig többek közt a Bagossy Brothers Company-t, Wellhellot vagy a Follow The Flow-t.

Fotó: Depositphpotos
Fotó: Depositphpotos

De ami idén talán a legnagyobb sikert hozta, nem meglepő módon a Sziget fesztivál. Augusztus 10. és 16. között teltházas napokkal számolhatott a Hajógyári sziget, több, mint 450 ezer vendéget fogadott be az egyik legnagyobb nemzetközi zenei fesztivál. Dua Lipa és Justin Bieber több ezer embernek váltotta valóra az álmát, de mellettük is megannyi világhírű fellépővel lehetett találkozni, hisz az Arctic Monkeys is felülmúlhatatlan koncerttel zárta az idei fesztivált. A kiesett idő egyetlen előnyének mondható, hogy volt idő új koncepciót alkotni a fesztiválnak, így a beléptetés és a fesztiválon történő mozgást is megkönnyítették az újfajta elrendezéssel, ami egy ekkora volumenű eseményen nagy előnnyel járt.

Aki pedig még nem bulizta ki magát idén nyáron, nincs miért aggódnia, hisz közeledik a Strand Fesztivál Timmy Trumpet, Anna and the Barbies, Bohemian Betyars és megannyi kihagyhatatlan zenei programmal augusztus 18-tól. Augusztus 23. és 28. között pedig csábító ajánlatokkal érkezik a Szegedi Ifjúsági Napok, amire a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozik már most, így biztosak lehetünk benne, hogy a magyarországi nyárzáró fesztivál hatalmas élményt fog okozni. Jason Derulo, Rag’n Bone Man, Tom Grennan, Alle Farben, A7S mind előadnak az augusztus végi zenei fesztiválon, amit nem érdemes kihagyni. Végül szeptembertől sincs megállás, ugyanis következik a jubileumi 15. BME Egyetemi Napok, ahol Carson Coma, Metzker Viki és a BSW is hatalmas hangulatot fog hozni az őszi szezonba.


(X)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk