Fiatal borászok ünnepe a Bazilikánál

Idén is a Szent István téren, a Bazilika előtt körbesétálva lehet mejd megkóstolni az ország legizgalmasabb 32 fiatal borászának borait hétvégén: 4 napos borünneppel vár a Junibor az ország egyik legszebb terén.

Junibor ünnep már negyedszer

Idén, augusztus 25-28 között már negyedszer lesz Junibor Ünnep, ahol négy napig lesz lehetőség a Szent István téren elhelyezett házikókba kitelepült összes juniborász boraiból kóstolni, illetve a legmenőbb street-food ételekből falatozni. Kezdődik a szüretre való felkészülés, sok helyen a már tart is – így a borászok egy része személyesen nem tud jelen lenni. Minden nap lesz azonban fogadóóra a téren, ahol minden juniborász feltűnik majd. A pontos beosztásról az esemény weboldalán és a Facebookon lehet tájékozódni.

Kedvencek kóstolója

A fesztivál ideje alatt, szombaton az egyesület tagjai egy zártkörű eseményen, a Zöldszüreten megtartják a felvételre jelentkezők borainak kóstolóját. Ezek után pedig a téren zajlik majd a Kedvencek kóstolója az összes juniborász részvételével. A Kedvencek kóstolójához a belépőt jelentő karszalagot a rendezvény társszervezőjénél, a juniborok kiemelt forgalmazójánál, a DiVinoban lehet megvásárolni. A kóstoló során mindenki egy-egy kedvenc tételét mutatja be, szóval érdemes csatlakozni!

Fiatal borászok szakmai fejlődése a cél

A Junibor Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a fiatal borászok szakmai fejlődését biztosítsa, segítse a munkát és fórumot adjon a tapasztalatcserének. Az egyesület tagjává az a 35 év alatti szakember válhat, aki elkötelezi magát a minőségi borkészítés, kulturált borfogyasztás mellett. Ezt a felvételkor már igazolnia is kell saját készítésű boraival. A tagság 40 éves korig tart, de az egyesületből „kiöregedők” akkor sem vállnak el egymástól, hiszen csak a szavazati jogot veszíti el a rangidős „tiszt” és a jövőben is ugyanúgy részt vesz az eseményeken, véleményt mond és aktív tagja az egyesületnek, hiszen az alapértékek nem függnek az életkortól.

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.